Kotimaa

VR: Veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa junaliikenteeseen

Rautatiealan Unioni RAUn asettama ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkoi maanantaina.
Lähi-, kauko- ja tavarajunavuoroja voi peruuntua veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokiellon vuoksi. LEHTIKUVA / ONNI OJALA

Veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi vaikuttaa junaliikenteeseen ja näkyä peruttuina junavuoroina lähi-, kauko-, ja tavaraliikenteessä, kertoo VR.

VR Groupissa ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee kaikkia kauko-, lähi- ja tavaraliikenteen veturinkuljettajia. VR kertoo yrittävänsä minimoida asiakasvaikutuksen.

Rautatiealan Unioni RAUn asettama ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkoi maanantaina.

Kielto liittyy meneillään oleviin työehtosopimusneuvotteluihin, joita käydään Palvelualojen työnantajat Paltan ja RAU:n välillä. Neuvottelut jatkuvat ensi viikolla.

Ajantasaista liikennetilannetta voi seurata VR:n verkkosivuilta osoitteesta vr.fi/liikennetilanne.

RAUn puheenjohtaja Tero Palomäki sanoo tiedotteessa, että menossa ovat tes-neuvottelut, jollaisia ei ole ennen koettu. Hänen mukaansa henki neuvotteluissa on kohtuullisen hyvä, mutta tulosta ei tule.

"Työnantaja pyrkii hinnoittelemaan kilpailukykysopimuksen 24 tunnin poistamisen hinnan kohtuuttoman korkeaksi ja on hirttäytynyt johonkin ulkopuolisen tahon määrittelemään linjaan, joka ei ole rautatiemaailmasta", Palomäki sanoo.

Lue lisää

Video: Tavarajunia on jäänyt jumiin viime viikkoina liukkaiden lehtien takia – lehtikelillä juna ei välttämättä pääse täyteen vauhtiin ollenkaan

"Asiakkaan oma vika, jos tulee junaan"

Riihimäki-Pietari -rata sai kylmäävän lempinimen: 150 vuotta sitten valmistuneen junaradan töissä kuoli yhden vuoden aikana työväestä joka viides

VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä viidellä paikkakunnalla