Tutkimuksen karu havainto: Kuntaliitokset eivät ole olleet hyödyllisiä millään mittarilla - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Tutkimuksen karu havainto: Kuntaliitokset eivät ole olleet hyödyllisiä millään mittarilla

Suomessa on toteutettu edellisillä hallituskausilla suuri määrä kuntaliitoksia niin kutsutun PARAS-hankkeen ja sitä seuranneen kuntarakenneuudistuksen vuoksi.
Paula Liesmäki
Vaikka liitokset mahdollistaisivat kunnille paremmat edellytykset elinkeinopolitiikan harjoittamiselle, eivät kunnat ole tuoreen tutkimuksen mukaan pystyneet hyödyntämään liitosten tuomaa potentiaalia.

Itä-Suomen yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan kuntaliitoksilla ei ole ollut hyödyllisiä elinkeinovaikutuksia millään mittarilla mitattuna.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Suomessa vahvistettu 17 uutta koronavirustartuntaa ja yksi uusi kuolemantapaus

Suomen yli liikkuva "otus" aiheuttaa tänään voimakkaita myrskypuuskia – Ilmatieteen laitoksen kartta keltaisenaan varoituksia

Koneviesti: Urakointiyrittäjä Aki Kipinän kriittinen arvio kuskien rekrytoinnista – "Työvoimatoimiston avulla löytyi valitettavasti lähinnä työn vieroksujia ja alkoholisteja"

Kaupan liitto esitti toimia myymälävarkauksien ehkäisemiseksi – "Kaupan näkökulmasta rikokset ovat olleet kasvussa"