Kotimaa

Koijärven kettingit yhdistivät ympäristöväen 40 vuotta sitten: "Poliisitkin sanoivat, että älkää vain lähtekö pois, koska täällä saa grillata ja päivärahat juoksevat"

Maanomistajat ja luonnonsuojelijat ottivat kiivaasti yhteen Forssassa sijaitsevalla lintujärvellä. Koijärvi-liikkeen veteraanit Osmo Soininvaara ja Ville Komsi palasivat taistelupaikalle.
Sanne Katainen
Ville Komsi nousi Koijärvi-liikkeen symboliksi 40 vuotta sitten. Hän ja Kalle Könkkölä olivat myös vihreän liikkeen ensimmäiset kansanedustajat. Komsi palasi aprillipäivänä Koijärvelle, jonne on rakennettu uusi lintutorni.

”Ei ole luonnonsuojelua se, että suurin laumoin lapioilla varustettuna keräännytään kaivamaan kuoppia metsäpuron varteen, pystyttämään telttoja ja pelottelemaan järvellä ja metsässä olevia lintuja sekä muita eläimiä. Näin ovat kuitenkin tehneet Helsingistä ja muista kaupungeista vaellukselle lähteneet ’luonnonsuojelijat’. Luonnon turmelijoita he ovat.”

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaksi savolaiskaupunkia kävi tiukan taiston Suomen mökkikuninkuudesta – vain 300 mökin ero

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

HS-gallup: Kokoomus suosituin puolue eurovaaleissa, perussuomalaiset toisena