Suomelle laaditaan valtakunnallinen uusi liikennesuunnitelma – "Infrahankkeista on puuttunut pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta" - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Suomelle laaditaan valtakunnallinen uusi liikennesuunnitelma – "Infrahankkeista on puuttunut pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta"

Jyväskylän seutu pääsi mukaan valtion ja kaupunkiseutujen väliseen maankäyttöä, liikennettä ja asumista koskevaan MAL-sopimukseen.
Petteri Kivimäki
Kansanedustaja Joonas Könttä (kesk.) Jyväskylästä uskoo, että Keski-Suomen mollivoittoisia väestöennusteita voi haastaa tekemällä aktiivista alue- ja elinvoimapolitiikkaa. Jyväskylä pääsi uutena alueena valtion ja kaupunkiseutujen välisen maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen piiriin, mitä Könttä pitää läpimurtona.

Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelutyö käynnistyy Suomessa marraskuussa.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin (sd.) johdolla valmisteltava 12-vuotinen suunnitelma valmistuu kuluvan hallituskauden aikana.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Et varmaankaan halua savuja sisälle ensimmäisellä mökkireissulla talven jälkeen – näin takan lämmitys sujuu ilman ikäviä yllätyksiä

THL: Suomessa yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema

Korona-aika pahensi tätäkin riesaa – yhä useampi haksahtaa huijareiden syöttiin

Uudet mallinnukset vahvistavat: koronavirus leviää sisäilmassa jo pelkällä puhumisella