Kotimaa

Valtaosa asepalveluksen keskeytyksistä tapahtuu terveyssyistä, joista noin puolet on fyysisiä: "Mielenterveysongelmat eivät kuulu palvelukseen"

Puolustusvoimat järjestää terveydenhuollon yli 30 000 ihmiselle. Varuskunnissa epidemioita torjutaan esimerkiksi influenssarokotteilla.
Jaana Kankaanpää
Panssarihuolto- ja lääkintämies Ida Heikkinen vastaanotti rokotukseen saapuvia alokkaita. Ovensuussa seisoo Nikita Borissov Riihimäeltä, rokotettavana on Valtteri Lehtinen Lempäälästä. Rokottomassa kenttäsairaanhoitaja Teija Laurinen (vas.) ja osastonhoitaja Marjo Tuomisto.

Loppiaisena asepalvelukseen astui yli 12 500 alokasta ympäri Suomen. Toisena palveluspäivänä varuskuntien terveysasemilla oli kiire, kun uusien asevelvollisten terveyttä alettiin huoltaa.

Hämeenlinnan kupeessa sijaitsevassa Parolan Panssariprikaatissa varusmiesten ja -naisten rokottamiselle oli varattu koko päivä. Verryttelypukuiset osastot marssivat yksi toisensa jälkeen terveysaseman pihalle alikersanttien johtamina.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Ruotsin koronakuolemia saattaa olla oletettua vähemmän

Koronarokotukset aloitetaan eri aikaan eri sairaanhoitopiireissä – ylilääkäri: "Meidän näkökulmastamme rokotteiden jakamisperusteet ja rokotusjärjestys ovat hyvin perustellut"

Hoitohenkilöstöä aletaan rokottaa Keski-Suomessa ensi viikolla

Tänään on jälleen tuhansien perheiden odottama päivä – noin 12 000 uutta alokasta on aloittamassa palveluksensa