Maaseudun Tulevaisuus

Lähi-Tapiola kilpailee ennen kaikkea vakuutuksilla

Uusi yhtiö Lähi-Tapiola aloitti vuodenvaihteessa, ja se kertoo kilpailevansa ennen kaikkea vakuutuksilla maatilojen ja yritysten sekä maaseudun asiakkuuksista.

Vahinkovakuutus on kivijalkamme jatkossakin, pääjohtaja Erkki Moisander määrittelee.

Tapiola-pankin ja Lähivakuutuksen fuusiosta syntynyt Lähi-Tapiola laskee itsensä vahinkovakuuttamisen markkinajohtajaksi Suomessa. Maatilojen vakuutuksissa se on ylivoimainen: neljä vakuutusta viidestä. Konttoreita sillä on 300.

Maatilojen ja metsien vakuutuksissa Lähi-Tapiola siirtyy yhtenäisiin tuotteisiin tämän vuoden aikana. Koko fuusion on määrä valmistua alkuvuonna 2014.

Viestintäjohtaja Jyrki Antikainen sanoo, että vakuutuksia ja niiden ehtoja yhtenäistetään Lähi-Tapiolassa vakuutuslaji kerralla.

Maakuntiin muodostetaan 19 alueyhtiötä. Niiden rakentaminen on kesken, vaikka virallinen aloitus oli jo. Espoon pääkonttori toimii etelän alueyhtiönä, 20. yhtiönä.

Moisander sanoo Lähi-Tapiolan alueyhtiöiden hajauttavan taloudellisia resursseja eri puolille Suomea. Alueyhtiöt ovat itsenäisiä omine hallintoineen.

Tapiola Pankki vie Lähivakuutuksen entisiin konttoreihin palvelunsa ja sijoittamisen osaamisensa. Lähivakuutuksella oli parisataa konttoria ja Tapiolalla 150.

Osa konttoreista yhdistetään, kertoo Antikainen.

Tapiola Pankki toimii verkkopankin konseptilla, joten seteleitä sieltä ei saa eikä tallettaa. Lainaa saa ja maatiloja rahoitetaan jossain määrin.

Uuden yhtiön verkkosivut avattiin viikonvaihteessa osoitteessa http://lähivakuutus.fi

UUTISTA ON KORJATTU perjantaina kello 8:16 täsmentämällä, että Lähi-Tapiola kertoo itse kilpailevansa ENNEN KAIKKEA vakuutuksilla maatila-asiakkaista (ei siis niinkään pankkipalveluissa).

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vakuutusyhtiö vinkkaa: Näin estät lisävahingot myrskyn jäljiltä

Osuustoimintayritykset rynnivät sote-palveluihin

Virtuaalisairaala karsii hoitokustannuksia – nilkan nyrjähdyksen hoito tulee jopa puolet normaalia halvemmaksi