Lähiruuan aika on nyt - Lukijalta - Maaseudun Tulevaisuus
Maaseudun Tulevaisuus

Lähiruuan aika on nyt

Ruuantuotannon eettisyyden ja kuluttaja- ja tuottajahintojen ympärillä on kohistu viime aikoina paljon. Lähiruokaliike ratkaisee monia näistä ongelmista.

Pirkanmaalla erilaisiin lähiruokarenkaisiin kuuluu jo tuhansia jäseniä. Ruokarenkaiden kautta kuluttajat pystyvät ostamaan ruokaa suoraan tuottajilta. Näin kaupan katteisiin ja kuljetuksiin menevä osuus jakautuu korkeammaksi tuottajahinnaksi ja alhaisemmaksi kuluttajahinnaksi.

Ruuan tuotantotapa on kuluttajalla tiedossa ja tuottaja on maineellaan vastuussa tuotteen laadusta.

Lähiruoka tuo myös turvaa ja toimeentuloa. Huoltosuhteen kannalta on tärkeää tuottaa ruokaa jatkossakin maamme rajojen sisäpuolella. Maaseudun työpaikkojen suhteen on järkevämpää suosia lähiruokaa ja maksaa laadukkaasta ruuasta suomalaiselle yrittäjälle kuin ostaa pakastettua ja prosessoitua mysteeriruokaa toiselta puolelta maapalloa.

Uusien työpaikkojen kautta saamme lisää verotuloja ja mahdollistamme laadukkaiden tuotteiden viennin myös ulkomaille.

Pientuotannon laajenemiselle merkittävin este ei useinkaan ole tunteita nostattavat elintarviketurvallisuussäännökset vaan niiden tulkinta. Samoja säädöksiä voidaan tulkita hyvinkin eri tavalla. Tämä täytyy korjata.

Elintarviketurvallisuudesta ei tule tinkiä, mutta on hyvä miettiä, kuinka pienen riskin esimerkiksi muutaman raakamaitolitran myyminen lopulta aiheuttaa.

Ruoka on tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ruokapolitiikan avulla pystymme luomaan uusia työpaikkoja sekä vaikuttamaan ihmisten jokapäiväiseen arkeen ja terveyteen.

Seuraava askel on tuoda lähiruoka kouluihin ja päiväkoteihin.

Lähiruuan ja ruokapolitiikan aika on nyt.

Antti Tomminen
eduskuntavaaliehdokas (vihr.)
Nokia

Lue lisää

Bruttokansantuotteen loppukevään koronalovi oli Suomessa monia maita pienempi – lähitulevaisuus riippuu kuitenkin viennin vireestä ja teollisesta kysynnästä maailmalla

THL peräänkuuluttaa koronaviruksen testauskapasiteetin kasvattamista

Viime viikonlopun hyvä sää nosti levät pintaan

Heinäkuu oli paheiden kuukausi – savukkeiden ja rahapelien hinnat kiihdyttivät inflaatiota