Maaseudun Tulevaisuus

Liikenne sujuu kangerrellen Luumäellä

Maaseudun Tulevaisuus 14.12.2012


Kolarisuman tukkima valtatie 6 saatiin aamuyhdeksän maissa osittain auki Luumäellä Etelä-Karjalassa. Pelastuslaitoksen mukaan liikennettä ohjataan yhtä kaistaa pitkin onnettomuuspaikan ohi.

Autojonot ovat kuitenkin edelleen pitkät ja onnettomuuspaikan raivaus haitannee liikennettä pitkälle iltapäivään. Poliisin toivoo, että Nuijamaan raja-asemalle aikoneet rekat suuntaisivat Virolahdelle Vaalimaan rajanylityspaikalle, jos se vain on mahdollista. Toive on välitetty muun muassa Suomenlahden satamiin, joista rekat hakevat Venäjälle meneviä lasteja.

Valtatie 6 tukkeutui kokonaan puoli seitsemän maissa aamulla lähellä Lappeenrantaa, kun kolme rekkaa ja henkilöauto törmäsivät Luumäen hautausmaan kohdalta. Rekoista yksi on virolainen ja kaksi venäläisiä. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Poliisin mukaan tilanne sai alkunsa, kun Kouvolan suunnasta tullut rekka alkoi heittelehtiä tiellä ja sen perässä ajaneen henkilöauton kuljettaja joutui jarruttamaan. Takana ollut rekka törmäsi henkilöautoon ja suisti sen tieltä. Samaan sumaan ajoi vielä yksi rekka.

Tie oli onnettomuushetkellä luminen ja liukas. Sivullinen ilmoitti onnettomuudesta hätäkeskukseen.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT