Maaseutu

Hippoksen jalostusjohtoon syksyllä isoja muutoksia

Suomen Hippoksen jalostusosastolla on tapahtumassa eläköitymisten myötä isoja muutoksia tämän vuoden kuluessa. Jalostusjohtajana aloittaa syyskuussa aiemmin ratsuosastoa vetänyt Minna Mäenpää.
Suomen hippos / Eero Perttunen

Liki 30 vuotta hevosalan keskusjärjestön jalostusjohtajana työskennellyt Terttu Peltonen jää syksyllä eläkkeelle. Pitkäaikainen jalostusagronomi Eero Perttunen eläköityy hänen jälkeensä vuoden lopussa.

Lisäksi suomenhevosvarsojen rekisteröinnistä vastaava Iikka Riipinen , joka on työskennellyt Hippoksen jalostusosastolla Peltostakin kauemmin, jää eläkkeelle kesäkuussa.

Jalostusjohtajana aloittaa agronomi Minna Mäenpää . Hän on vetänyt useamman vuoden Hippoksessa ratsuhevosten ja ponien jalostustyötä.

”Ei ole helppo tilanne kuin näin ratkaisevat ihmiset lähtevät eläkkeelle samaan aikaan”, toteaa Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Pekka Soini .

”Asiaan on alettu varautua meillä jo aiemmin, kun tiedettiin, että jossain kohtaa nämä pitkän päivätyön tehneet osaajamme siirtyvät pois.”

Hänen mukaansa ravipuolelle rekrytoidaan jalostusasiantuntija hoitamaan lämminversiten ja suomenhevosten rekisteröintejä.

”Lisäksi näyttelytoiminnan malli tulee muuttumaan. Mennään vähän samaan toimintamalliin kuin ratsupuolella”, Soini kertoo.

”Uskomme, että pystymme palvelemaan asiakkaita hyvin. Tällainen organisaation muutos on joka kerran myös mahdollisuus tehdä asioita vähän uudella tavalla.”

Lue lisää

Geenimuunneltuja "superhevosia" nähtäneen pian - laukkaurheilussa todennäköisimmin kiinnostusta