Maaseutu

HK Scan osti puolet Paimion teurastamosta

Maaseutu 02.07.2015

Turkulainen Kaivon liha Kaunismaa Oy jatkaa toisena omistajana.


Jaakko Martikainen

HK Scan Finland on ostanut 50 prosentin osuuden Paimion teurastamo Oy:stä. Myyjänä on turkulainen Kaivon liha Kaunismaa Oy, joka jatkaa yhtiön omistajana 50 prosentin osuudella.

Nautojen teurastukseen keskittynyt Paimion teurastamo toimii vuonna 2012 käyttöönotetuissa tiloissa Paimiossa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2014 oli 13,8 miljoonaa euroa.

Yhtiö teurasti viime vuonna yli 20 000 nautaa. Alkuvuoden 2015 aikana teurastusmäärät ovat olleet kasvussa.

Paimion teurastamo työllistää noin 40 henkilöä.

Paimion teurastamon toimitusjohtaja Mika Kaunismaa jatkaa tehtävässään, samoin teurastamon eläinhankintaorganisaatio.

HK Scan on tehnyt yhteistyötä Paimion teurastamon kanssa rahtiteurastuksessa jo pitkään. Lisäksi HK Scan on toimittanut liharaaka-ainetta Kaivon lihalle.

HK Scanin toimitusjohtajan Hannu Kottonen toteaa, että kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia muun muassa lähialueiden pihvikarja- ja luomutuotteista.

HK Scanilla on nautateurastamo myös Outokummussa. Kottosen mukaan kahden nautateurastamon mallissa eläinkuljetusmatkat ovat mahdollisimman lyhyet. Lisäksi malli tarjoaa sopimustuottajille nopeutta ja joustavuutta eläinten noutoihin.

Kaivon liha Kaunismaa on turkulainen, 1968 perustettu liha-alan perheyritys, joka on erikoistunut naudanlihan käsittelyyn ja tukkukauppaan. Yhtiö on kasvanut 40 vuoden aikana paikallisesta liha-alan toimijasta valtakunnallisesti merkittäväksi lihayritykseksi.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT