Maaseutu

Illan myrsky katkoi sähköjä Satakunnasta

Maaseutu 23.12.2013

Sunnuntai-iltana ja maanantain vastaisena yönä myrsky vei sähköjä etenkin Satakunnasta. Vioista suurin osa on saatu korjattua. Sähköyhtiöiden antamien tietojen mukaan edelleen toistatuhatta taloutta on vailla sähköä.


Kari Salonen
Eltelin Jaakko Hiltunen korjasi katkennutta sähkölinjaa perjantaina Kirkkonummella.

Tuuli puhalsi paikoin myrskylukemissa Selkämerellä ja Ahvenanmerellä, kertoo Ilmatieteen laitos (IL). Satakunnassa, Pohjanmaan eteläosissa, Varsinais-Suomessa ja osassa Pirkanmaata mitattiin puuskissa noin 20 metriä sekunnissa.

Sähköjä meni poikki puiden kaaduttua linjoille varsinkin Satakunnassa. Myös Hämeessä ja Keski-Suomessa korjattiin sähkövaurioita.

Puuskainen tuuli jatkuu IL:n mukaan edelleen maanantaina. Aamupäivän ajan kovia puuskia on odotettavissa maan itäosissa ja rannikoilla puuskat jatkuvat koko päivän.

Lumi- ja räntäsade vaikeuttavat liikennettä

Joulun menoliikenne jatkuu maanantaina osin huonossa ajokelissä. IL ennakoi, että lumi- ja räntäsade vaikeuttaa matkantekoa aamun aikana Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Etelä-Lapissa, kertoo STT.

Iltapäivällä ajokeli muuttuu huonoksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa. Etelässä sataa vettä.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT