Maaseutu

Itä-Savon reittilennot päättynevät rahapulaan

Reittilentoliikenne Helsingin, Savonlinnan ja Varkauden välillä loppuu näillä näkymin vuodenvaihteessa. Varkaus haluaisi jatkaa lentoja vain, jos sen maksuosuutta ”kohtuullistetaan”.

Säännöllisen lentoliikenteen loppuminen johtuu siitä, että Varkauden kaupunki ei ole hyväksynyt ostoliikennejärjestelyä kahdelle seuraavalle vuodelle, tiedotti liikenne- ja viestintäministeriö (LVM) perjantaina.

Flybe valittiin lokakuussa liikennöimään lentoja, joita rahoittavat yhdessä LVM sekä Savonlinnan ja Varkauden kaupungit. Flybe on liikennöinyt kolmioreittiä myös tänä vuonna.

Savonlinna on hyväksynyt kolmikon yhdessä kilpailuttaman sopimuksen ensi vuodelle ja varannut siihen määrärahan.

Lennot ovat olleet perjantaista lähtien joulutauolla loppiaiseen asti. Flyben tarjous on voimassa vain vuodenvaihteeseen.

Varkauden kaupunginvaltuuston hyväksymässä talousarviossa ei ole varausta lentoliikenteen tukeen. Sen kaupunginhallitus halusi lykätä hankintapäätöksen käsittelyä, kunnes lentoaikataulut on saatu vastaamaan vientiyritysten tarpeita ja kaupungin maksuosuus on nykyistä kohtuullisempi.

Itä-Savo kertoo, että Savonlinna neuvottelee nyt LVM:n kanssa mahdollisuudesta kilpailuttaa pelkästään Savonlinna-Helsinki-reitin lentoliikenne. Jos päätös uudesta kilpailuttamisesta syntyy, voidaan solmia väliaikainen sopimus, jolla minimoidaan liikennekatkoksen kesto.

Itä-Savon uutinen: http://www.ita-savo.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ilmastopäästöt eivät pysähdy rajalla

Hernettä tarvitaan lisää rehuihin – soijaa on jo korvattu paljon kotimaisella valkuaisella

Simonkadun pääekonomisti: Hyvä kierre ja noidankehä