Maaseutu

Kampusviljely paljastaa opiskelijoille kasvun ihmeen

Opiskelijat ovat saaneet upottaa sormensa multaan Tampereen yliopiston kampusviljelmällä jo kolmatta vuotta. Viljelmän satoa on nautittu läpi kesän.
Stina Haaso

Tampereen yliopiston kampusviljelijät viettävät perjantaina sadonkorjuujuhlaa. Kampusviljelyä on harjoitettu yliopiston pihapiirissä jo kolmatta vuotta.

”On hienoa, että opiskelijat pääsevät työntämään sormensa oikeasti multaan. Moni meistä opiskelee hyvin abstraktien asioiden parissa. Tämä on täydellinen vastakohta”, kehuu ympäristövastaava Anni Heinälä Tampereen yliopiston ylioppilaskunnasta.

Kampusviljelmällä ovat ahertaneet niin humanistit, yhteiskuntatieteilijät kuin matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijat.

”Moni opiskelija on syntyjään kaupunkilainen. Tämä voi olla ensimmäinen kosketus ruuan tuotantoon. Osa on innostunut niin, että on hankkinut itselleen oman palstaviljelmän.”

Kampusviljelyä on kokeiltu Suomessa myös muualla. Tamperelaiset aloittivat toiminnan pioneereinä alun perin Dodo ry:n kanssa, mutta jatkavat nyt omillaan.

Ensi keväänä viljelmällä on luvassa remontointia, kun alkuperäiset kasvatuslaarit täytyy kunnostaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Voisiko Lidl olla suomalaisten tuotteiden portti maailmalle? Nuoret ruuantuottajat ja saksalaisketju etsivät tapaa tehdä yhteistyötä

Vlogi: Hirvestystä voi harjoitella kesälläkin

Elintarvikkeiden tuonti on kasvanut koko 2000-luvun – juuston tuonti paisunut yli 50 miljoonalla kilolla