Maaseutu

Kansa ihastui Ihmepuutarhaan

Helsingin päärautatieaseman Ihmepuutarha onnistui sen rakentajien ja VR:n mukaan yli odotusten. Yleisön pyynnöstä sen olemassaoloakin jatkettiin aiottua pidempään.
Kari Salonen

Helsingin päärautatieasemalla äitienpäiväksi rakennettu Ihmepuutarha keräsi asemalla liikkuneilta ihmisiltä paljon myönteistä palautetta.

Yleisön pyynnöstä se sai koristaa betonista tilaa aiottua pidempään. Kun sen piti alunperin olla paikallaan vain touko-kesäkuun taitteeseen, lopulta se purettiin vasta elokuun alussa.

Alkuperäisen purkuaikataulun takia puutarhaan valittiin sellaisia kasveja, jotka kukkivat aikaisin. Siksi suuren osan kesästä puutarhan pääväri oli vihreä.

”Ihmepuutarha osoitti sen, ettei kasvien viehätys ole pelkästään kukissa. Kaunis kokonaisuus syntyy myös yhdistämällä vihreän eri sävyjä kasvi- ja lehtimuotojen kirjoon”, pohtii mukana Ihmepuutarhan toteutuksessa ollut yrittäjä Sanna Tahvonen Puutarha Tahvosilta.

”Istutukset voivat olla todella puhuttelevia myös ilman kukkia.”

Puutarha Tahvosten ohella Ihmepuutarhan suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi Berner.

Sen rakentamiseen kului Bernerin mukaan 64 500 litraa multaa ja siihen käytettiin 1 200 kasvia, 30 eri kasvilajia.

Ihmepuutarhan purkamisen jälkeen kasvit eivät päätyneet kaatopaikalle. Sen sijaan ne saivat uuden kodin siirtolapuutarhasta pääkaupunkiseudulla.

Lue lisää

Kekkilä-BVB teki ison aluevaltauksen Saksassa: Osti kasvualustatehtaan

Eivätkö tomaatit kypsy? Älä heitä satoasi turhaan roskiin – vihreät tomaatit sisältävät myrkyllisiä aineita mutta ne voi kypsyttää sisällä

Nyt kannattaa istuttaa uusia kasveja ja jakaa vanhoja – syksy on oivaa aikaa myllätä puutarhassa

Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"