Maaseutu

Kantri palkittiin Kulttuurikuokalla

Suomen maatalousmuseo Sarka on myöntänyt vuoden 2012 Kulttuurikuokka-palkinnon Maaseudun Tulevaisuuden Kantri-liitteelle.
Iina Wahlström

”Kantri-liite tuo elävästi ja mielenkiintoisesti tiettäväksi tosiasioita ja näkökulmia suomalaisen maatalouden saralta. Se lähentää maataloutta ja yhä suuremmaksi kasvavaa käytännön maataloudesta irrallaan elävää väestöä ja muokkaa ymmärtämystä maaseudun ja kaupunkien välillä”, kiitetään palkitsemisperusteissa.

”Kantrin jutut kertovat oikeista ihmisistä, elävästä elämästä ja aidoista asioista. Ote aiheisiin on positiivinen, mutta ei kritiikitön. Lehti elää vahvasti tätä päivää”, palkitsijat toteavat.

Palkitsijat kiittävät Kantria on rohkeaksi ja uudistuvaksi foorumi, jonka he soisivat leviävän muillekin kuin MT:n lukijoiden keskuuteen.

Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Lauri Kontro ja Kantrin tuottaja Mia Palokallio ovat iloisia Kantrin saamasta tunnustuksesta.

”Lämmittää mieltä, että Kantri saa tunnustusta. Ehkä Kantri on olemassaolollaan pystynyt vaikuttamaan maaseutuasioista viestimiseen. On onnistuttu kertomaan asioita, jotka ovat kaikille yhteisiä, Kontro sanoo.

”Hienoa, että maaseutukulttuuria vaaliva taho palkitsee”, Palokallio toteaa.

”Ymmärryksen lisääminen maaseudun ja kaupunkien välillä on meidän työtä ja tavoite. Sitä olemme tehneet koko ajan ja aiomme tehdä jatkossakin. Elämme vahvasti tätä päivää”, Palokallio lupaa.

Se ei ole hänen mielestään vaikeata, sillä maaseudulla on paljon ihmisiä, jotka ovat täynnä intoa, ideoita ja tekemisen meininkiä.

”Siitä ei ole vaikea tehdä lehteä. Koen, että olen koko ajan keskellä aihetulvaa, josta yritän poimia parhaita paloja”, Palokallio sanoo.

Yksi Kantrin tärkeimmistä menestyksen salaisuuksista on vuorovaikutus ihmisten kanssa.

”Sen merkitys kasvaa koko ajan”, Palokallio miettii.

Lue lisää

Luonnonsuojelu ei sovi ihmiselle, väittää Pekka Juntti

Perunan mainetta on kolhittu syyttä, mutta vaatimaton mukula ansaitsee ylistystä

Aikakausien kohtaaminen – muinaisvaatteet vievät mielenkin menneeseen

Lukiolaisen verinen kauhuelokuva päätyi paikallisen kuvataiteilijan käsiin – nyt Teemu Nikki on palkittu elokuvaohjaaja