Maaseutu

Kiinalainen naudanliha olikin kanaa

Maaseutu 09.07.2015

Kiinassa on jälleen paljastunut uusi elintarvikeväärennös.


Jaana Kankaanpää
Suomessa naudanliha on naudanlihaa, mutta Kiinassa välttämättä ei.

Kiinan Changzhoussa toimiva elintarvikeyritys on jäänyt kiinni lihan väärentämisestä, Global Meat News -verkkosivusto kertoo.

Su Cheng -niminen yritys lisäsi siipikarjan- ja sianlihaan sian verta ja kemikaaleja ja myi sen naudanlihana. Viranomaisten epäilykset heräsivät, kun myynnissä oli tavallista halvempaa naudanlihaa.

Yrityksen johtajaa, hänen vaimoaan ja seitsemää työntekijää vastaan nostettaneen oikeusjuttu tänä kesänä. Poliisi on lisäksi pidättänyt 34 henkeä, joiden epäillään välittäneen väärennettyä lihaa.

Lihaväärennöksiin on Kiinassa saatu tottua. Tavatonta ei ole sekään, että rikolliset toimittavat sairauksiin kuolleista sioista leikattua lihaa myyntiin.

Global Meat Newsin uutinen