Maaseutu

Koillissanomat: Taivalkoskella ammuttiin joulukinkuksi 91,5-kiloinen villisika

Maaseutu 03.11.2015

"Sikamainen tuuri", sanoi villisian hirvikiväärillä ampunut metsästäjä.


MT arkisto
Villisianliha pitää kypsentää täysin kypsäksi. Tämä liha on kuvattu Elma-messuilla.

Leo Räisänen Taivalkoskelta sai lauantaina tähtäimeensä harvinaisen saaliin: villisikakarjun.

"Viimeksi Taivalkoskella on ammuttu villisika noin 25 vuotta sitten. Pudasjärvellä ammuttiin puolestaan villisika noin kymmenen vuotta sitten", metsästäjä kertoo tiistain Koillissanomissa.

Räisäsen ampuma villisika punnittiin 91,5 kilon painoiseksi. 11 hengen jahtiporukka suunnitteli ensin myyvänsä lihat, mutta monimutkaisuuden vuoksi päätyi pitämään lihat itse.

"Joulupöytään tulee varmasti harvinaista herkkua", Räisänen sanoo lehdelle.

Ensin liha pitää kuitenkin tarkistuttaa, että se on syömäkelpoista. Villisioissa saattaa esiintyä trikiiniloista. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviralle pitää myös lähettää koepalasia sikaruttotutkimuksia varten.

Räisänen arvelee, että villisika on tullut Taivalkoskelle joko Ruotsista, Venäjältä tai kainuulaiselta villisikatarhalta.

"Tällainen (villisian kohtaaminen) ei varmasti tule toistumaan, jos ei ole sikamainen tuuri", hän sanoo.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT