Maaseutu

Koiramäki rakentuu todeksi Särkänniemelle

Maaseutu 13.03.2013

Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjoista tuttua pikkukaupunkia ja maalaistaloa tehdään täyttä vauhtia Tampereen Särkänniemelle. Huvipuiston uuden alueen on määrä avautua yleisölle huhtikuun lopulla.


Kari Salonen

TAMPERE (MT) Piirtäjä ja lastenkirjailija Mauri Kunnaksen kirjoista tuttuihin Koiramäen taloon ja kaupunkiin pääsee pian oikeasti käymään. Niitä rakennetaan Tampereelle Särkänniemen elämyspuistoon. Tällä hetkellä lattialankkuja lyödään paikalleen, ja ennen vappua pitäisi olla jo valmista.

Koiramäkeen tulee noin 1 500 neliömetriä rakennettua alaa 30 rakennukseen, joista suurin osa on talvilämpimiä. Viiden miljoonan euron laajennus tyhjentää Särkänniemen kassan, mutta huvipuistoyhtiön toimitusjohtaja Miikka Seppälä on innostunut.

”Aloitimme ideoimaan tätä yli kolme vuotta sitten. Tämä on paitsi vuosituhannen kallein, myös parhain juttu”.

Alueen suunnittelu on vaatinut paljon työtä. Ei ole helppoa säilyttää Kunnaksen maailman lapsenomaista idylliä tuhansien kävijöiden massan kanssa. Lopputuloksena ei saa olla jäykkä ulkomuseo, vaan erityisesti lapsille on oltava tekemistä silmänilon ohelle.

Koiramäestä puuttuvat vielä asukkaat. Koirat asettuvat taloksi, kun kaikki rakennustyöt on tehty. Satojen nukkehahmojen lisäksi alueelle muuttavat elävät eläimet. Koiramäen maataloon kuuluvat tietysti kotieläimet, mutta kaupunkilaiset ovat tuoneet merimatkoiltaan eksoottisempiakin otuksia, Seppälä paljastaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit