Maaseutu

Kontilla palvelut maaseudulle

Maaseutu 11.08.2015

PiggyBaggy -kylätila toimii vaikkapa kirjastona, kierrätyspisteenä ja ostosten ja pakettien noutopisteenä.


Ville-Petteri Määttä
24 tuntia vuorokaudessa auki olevassa kylätilassa 
voi säilyttää vaikka yhteiskäytössä olevia urheiluvälineitä. Lauri Huusko näyttää mallia potkulaudalla.

Vantaan asuntomessuilla esiteltiin PiggyBaggy-kylätilaa, joka tarjoaa vaihtoehdon ruokapiirien tavarantoimitukseen. Konttimainen kylätila toimii myös yhteisten tavaroiden säilytyksessä.

Coreorient Oy:n, PiggyBaggy-palvelun ylläpitäjän ja kehittäjän, toimitusjohtaja Harri Paloheimo kertoo yrityksen olevan kiinnostunut kehittämään ratkaisuja maatilojen suoramyynnin ongelmiin.

”Tilasuoramyynnin määrät ovat vaihtelevia, joten niiden hoitamisessa ei ole tehokasta käyttää isoa logistiikkakoneistoa.”

Konttiin pääsee sisään tunnistautumalla avainkortilla. Elektronisen tunnistamisen ansiosta kontin avaamista ja käyttöä voidaan seurata tehokkaasti.

Vuorovaikutusta 
ja säilytysapua

”Kontti tuo lähialueen ihmiset yhteen ja parantaa vuorovaikutusta”, kertoo konttia asuntomessuilla esitellyt Lauri Huusko.

”Konseptista on hyötyä myös esimerkiksi vanhuksille, jotka eivät pääse helposti kauppaan. Ostosten kuljettaminen kotiosoitteisiin on kallista ja kontti voi toimia jakelupisteenä, joka on aina auki.”

Kontti voi toimia myös kirjastona ja esimerkiksi osuuskunnan hankkimien tavaroiden, vaikkapa työkalujen, säilyttämispaikkana.

Sinne voidaan viedä myös kierrätettäviä tavaroita, joille naapureilla on käyttöä.

”Kylätila helpottaa jakamistaloutta, jonka avulla ympäristökuormitusta voidaan vähentää. Se voi parantaa palvelujen saatavuutta, erityisesti maaseudulla”, painottaa Huusko.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT