Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Maaseutu

Labradorinnoutaja jälleen suosituin koirarotu

Kennelliiton rekisteröintitilastojen mukaan Suomessa rekisteröitiin viime vuonna eniten labradorinnoutajia. Toiseksi suosituin rotu oli saksanpaimenkoira ja kolmanneksi suosituin kultainennoutaja.
MT arkisto

Vuonna 2012 Suomessa rekisteröitiin yhteensä lähes 50 000 koiraa.

Kymmenen suosituimman koirarodun listalla tapahtui viime vuonna vain vähän muutoksia edellisvuoteen nähden. Labradorinnoutaja ja saksanpaimenkoira pitivät paikkansa listan kärkisijoilla.

Edellisvuoden neljänneksi suosituin rotu kultainennoutaja, nousi viime vuonna kolmanneksi suosituimmaksi. Se tiputti suomenajokoiran viime vuoden neljänneksi suosituimmaksi.

Vuonna 2012 jämtlanninpystykorva, suomenlapinkoira, harmaa norjanhirvikoira ja shetlanninlammaskoira olivat edellisvuoden tapaan sijoilla 5–8.

Kääpiösnautseri nousi kymmenenneltä sijalta viime vuoden yhdeksänneksi suosituimmaksi roduksi ja kymmenenneksi putosi edellisvuoden yhdeksänneksi suosituin jackrussellinterrieri.

Etenkin suomenajokoiran ja suomenlapinkoiran rekisteröinnit laskivat viime vuonna. Suomenajokoiria rekisteröitiin 102 ja suomenlapinkoiria 170 koiraa vähemmän kuin vuonna 2011.

Kaiken kaikkiaan vuonna 2012 rekisteröitiin hieman yli 250 koiraa vähemmän kuin edellisvuonna.

Lue lisää

Tämän takia lemmikkiä ei saa ajella karvattomaksi edes kesäkuumalla – näillä vinkeillä eläimet pärjäävät helteelläkin

Laidun ei ole koiranlenkityspaikka – tautiriskejä niin karjalle kuin koiraperheelle

Yle uutiset: Vaasan kennelpiirin puheenjohtaja pitää olemattomien pentujen kauppaamistapausta valitettavana: "Hyviä koiria pitää odottaa"

Jos itselle sopivan koirarodun päättäminen tuntuu vaikealta, katso kerrankin rehdisti peiliin