Maatalousministeriölle kovat moitteet Keuruun susi-illassa - Maaseutu - Maaseudun Tulevaisuus
Maaseutu

Maatalousministeriölle kovat moitteet Keuruun susi-illassa

Kylävoimaa-hankkeen järjestämään tilaisuuteen Haapamäen Suojaan ahtautui torstaina noin 160 ihmistä. Kun tilaisuuden puheenjohtaja Mauri Koskela kysyi, kuinka monella on omakohtainen kokemus pedoista, noin puolet väestä viittasi.
Janne Nousiainen

KEURUU (MT) Suurpetoasioissa järki on pettänyt, Suomen riistakeskuksen Keski-Suomen alueen riistaneuvoston puheenjohtaja Leo Houhala sanoi torstaina Keuruun Haapamäen susi-illassa. Houhala arvosteli voimakkaasti maa- ja metsätalousministeriön susipolitiikkaa.

Houhala tuomitsi laittomat susien ja muiden suurpetojen tappamiset, vaikka laillisia keinoja suurpeto-ongelman hoitoon ei tunnu olevan.

Nykytilanne on Houhalan mielestä kestämätön. Keuruulla petopaine on kohtuuton, seudulla on Suomen tiheimpiin kuuluva karhukanta, suuri susilauma ja paljon ilveksiä.

Virtain, Keuruun ja Ähtärin rajamaille ilmestyi susilauma viitisen vuotta sitten. Alkuun sudet tappoivat ainakin kahdeksan koiraa kahdessa vuodessa, suurpetoyhdysmies Jari Päivärinta kertoi.

Viime vuonna susilauman reviiri pieneni murto-osaan entisestä yli 100 000 hehtaarista ja koiravahingot lisääntyivät. Nyt susilauma kulkee pihoissa jatkuvasti.

Lukuisista puheenvuoroista vain yhdessä nähtiin susista olevan jotakin hyötyä maaseudun ihmisille.

Lue lisää

Lisääntyviä susipareja on nyt yli 25 – pienimmän elinvoimaisen kannan rajan ylitys ei tarkoita automaattisesti kannanhoidollisen metsästyksen aloittamista

EU-tuomioistuin: Susi nauttii tiukkaa suojelua myös ihmisten ilmoilla

Metsästäjäliitto: Susikannan kasvu on havaittu kentältä tulleen runsaan palautteenkin kautta – on riski, että syksyllä syntyy susikonflikteja

Susilaumojen määrä kasvoi neljänneksellä viime vuoteen verrattuna – laumoja aiempaa enemmän erityisesti lännessä