Maaseutu

Maatalousministeriölle kovat moitteet Keuruun susi-illassa

Kylävoimaa-hankkeen järjestämään tilaisuuteen Haapamäen Suojaan ahtautui torstaina noin 160 ihmistä. Kun tilaisuuden puheenjohtaja Mauri Koskela kysyi, kuinka monella on omakohtainen kokemus pedoista, noin puolet väestä viittasi.
Janne Nousiainen

KEURUU (MT) Suurpetoasioissa järki on pettänyt, Suomen riistakeskuksen Keski-Suomen alueen riistaneuvoston puheenjohtaja Leo Houhala sanoi torstaina Keuruun Haapamäen susi-illassa. Houhala arvosteli voimakkaasti maa- ja metsätalousministeriön susipolitiikkaa.

Houhala tuomitsi laittomat susien ja muiden suurpetojen tappamiset, vaikka laillisia keinoja suurpeto-ongelman hoitoon ei tunnu olevan.

Nykytilanne on Houhalan mielestä kestämätön. Keuruulla petopaine on kohtuuton, seudulla on Suomen tiheimpiin kuuluva karhukanta, suuri susilauma ja paljon ilveksiä.

Virtain, Keuruun ja Ähtärin rajamaille ilmestyi susilauma viitisen vuotta sitten. Alkuun sudet tappoivat ainakin kahdeksan koiraa kahdessa vuodessa, suurpetoyhdysmies Jari Päivärinta kertoi.

Viime vuonna susilauman reviiri pieneni murto-osaan entisestä yli 100 000 hehtaarista ja koiravahingot lisääntyivät. Nyt susilauma kulkee pihoissa jatkuvasti.

Lukuisista puheenvuoroista vain yhdessä nähtiin susista olevan jotakin hyötyä maaseudun ihmisille.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kiuruvesi-lehti: Koululaiset saivat taksikyydin kuukaudeksi Kiuruvedellä susivaaran takia

Karhunmetsästys kestänyt runsaat kaksi viikkoa – karhuja on kaadettu yhteensä 220 koko maassa

Susi tappoi kettuja samalla turkistilalla jo seitsemännen kerran viime yönä – repii ketut häkkien läpi