Maaseutu

Metsästäjäliiton Kontro syyttää Luonto-liittoa susitiedon vääristelystä

Maaseutu 10.11.2015

MT:n facebookissa on virinnyt vilkas keskustelu jälleen kerran susien sekä kannanhoidollisesta että laittomasta metsästyksestä. Nokikkain ovat metsästäjät ja luontoväki.


Metsästäjäliiton puheenjohtajan Lauri Kontron mielestä Luonto-liitto levittää disinformaatiota susikannan suuruudesta tarkoituksenaan vaikeuttaa laillista metsästystä.

Kontro kertoo näkemyksestään MT:n facebook-seinällä, jossa on virinnyt vilkas keskustelu Luonto-liiton maantaisen tiedotteen pohjalta. Siinä liitto kertoo epäilevänsä, että susia on kaadettu salaa, sillä jotkut laumat ovat mystisesti hävinneet.

Luonnonvarakeskus (Luke) arvioi, että susilaumojen määrä on pysynyt suurin piirtein ennallaan.

Kontron mukaan Luonto-liitto ei jätä asiaa tähän.

"Jatkoa on luvassa; sen jälkeen kun tämän vuoden kaatoluvat on myönnetty, alkaa valituskierros. Valituksilla hallinto-oikeuksiin pyritään saamaan luvat toimenpidekieltoon, jotta metsästyskausi ehtii loppua ennen kuin valitukset ehditään käsitellä."

Kontro epäilee, että susijahdin ympärille masinoidaan jälleen näyttävä mediamylläkkä.

"Sudesta on helppo tehdä kohujuttuja, koska kukaan ei voi tarkistaa, onko niissä edes siteeksi tosiasioita mukana. Media hyvin harvoin vaivautuu tarkistamaan lähteitä ja faktoja."

Lauri Kontro on Maaseudun Tulevaisuuden entinen päätoimittaja.

MT 9.11. Kolme susilaumaa kadonnut

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT