Maaseutu

Onko mansikanostajia – juna lähti justiinsa!

Maaseutu 25.06.2013

Matka sujuu joutuisasti kotimaisista mansikoista nauttien. Jussilan marjatilan mansikoita myydään junassa Mikkeli–Kuopio-välillä torstaista alkaen runsaan kolmen viikon ajan.


Antti Raatikainen

Mikkelin ja Kuopin väliä junalla matkustavien on vaihtuvien maisemien lisäksi mahdollisuus nauttia Jussilan marjatilan mansikoista. Matti Kauppisen viljelemien mansikoiden myyjät astuvat junaan torstaina Suonenjoen asemalta.

Suonenjoen mansikkaa myydään yhden välivuoden jälkeen jo 18. kerran Savon radan junissa. Myyjät ovat junien kyydissä runsaan kolmen viikon ajan.

Mansikan junamyyntikampanjaa varten Suonenjoen kaupunki on palkannut neljä mansikanmyyjää ja autonkuljettajan. Kuljettaja tuo juuri poimitut mansikat Suonenjoen rautatieasemalle, josta mansikat lastataan juniin.

Myyntikampanjaa toteuttavat Suonenjoen kaupunki, VR:n henkilöliikenne, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto ja Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistys. Tavoitteena on tarjota junamatkustajille edullisesti mahdollisuus raikkaaseen ja terveelliseen herkkuhetkeen. Samalla edistetään seudun ja marjaelinkeinon tunnettuutta sekä nuorten työelämään tutustumista.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT