Maaseutu

Ruoppaus ja räpiköinti riivaavat mökkinaapureita

Kesämökkiläinen oli kyllästynyt naapureidensa uimapuuhiin ja päätti rakentaa piikkilanka-aidan keskelle yhteistä vesialuetta. Tästä naapurit eivät riemastuneet, ja asia eteni lopulta korkeimpaan oikeuteen asti. Se päätti, että aita on poistettava.
MT:n arkisto

Esimerkki on vuosien takaa, mutta kuvaa mökkiläisten välisiä merellä, järvissä ja rannoilla käytyjä kiistoja.

Viranomaisten mukaan riitaa voi syntyä vesillä muun muassa ruoppauksesta, liian lähelle rantaa kurvaavista vesiskoottereista tai väärin lasketuista verkoista. Yleisimmin riidat liittyvät rakentamiseen ja maan tai vesialueen muokkaamiseen, toteaa Uudenmaan ely-keskuksen yksikön päällikkö Timo Kinnunen .

”Riitoja syntyy laitureiden rakentamisesta, ruoppausjätteen läjittämisestä, kivien poistamisesta ja vesikasvien niittämisestä”, Kinnunen listaa.

Tavallisesti mökkinaapureiden kärhämissä on kyse siviilioikeudellisista kiistoista eikä varsinaisista rikoksista. Tapaukset eivät silti ole tuntemattomia poliisillekaan, kertoo Etelä-Savon poliisin komisario Veli-Pekka Välisaari .

”Puhumalla näistä kuitenkin yritetään selvitä.”

Lue lisää

Korona-aika sai mökkikuumeen nousemaan

Lauha talvi, koronakriisi ja kesäloma kotimaassa on saanut suomalaiset ryntäämään mökkikaupoille – "Myös kuivan maan mökit kiinnostavat nyt ostajia"

Vuoden mökkiläinen menetti sydämensä Muoniolle

Mökkikansan toiveet huomioon