Maaseutu

Suomi saa kaksi paikkaa paralympialaisten ratsastukseen

Suomi on saamassa kaksi pararatsastajaa Rion olympialaisiin. Osallistumisen esteenä voi olla rahoituksen puute.
Kari Salonen
Kesällä 2010 Jaana Kivämiki ja silloinen kisaratsu Mikkel valmistautuivat MM-kisoihin maajoukkuevalmentaja Arto-Pekka Heinon johdolla.

Suomen Ratsastajainliitolla (SRL) oli iloista tiedotettavaa keskiviikkona. Suomi on sittenkin saamassa paralympialaisiin kaksi paikkaa, mikä mahdollistaisi molempien kansainvälisen tason ratsastajien Katja Karjalaisen ja Jaana Kivimäen osallistumisen.

Mäntsälässä asuva Karjalainen on jo aiemmin lunastanut paikkansa hevosella Woikoski High Flow kilpailusuoritusten perusteella. Kansainvälinen Ratsastajainliitto FEI vahvisti keskiviikkona, että kaikki Rion joukkuepaikat eivät ole täyttyneet aiemman jaon mukaisesti.

SRL:n urheilupäällikkö Aki Ylänne kertoo tiedotteessa, että vapautuneille varapaikoille mahtuu myös Jaana Kivimäki.

Virallinen päätös etenee niin, että Suomen Paralympiakomitea ilmoittaa päätöksen maapaikkojen käytöstä FEI:lle 15. maaliskuuta mennessä.

Kouvolalainen Kivimäki on parhaillaan Qatarin pääkaupungissa Dohassa, jonne hän matkasi hevosensa Bellilenen kanssa antamaan viimeisiä näyttöjä Rioa varten.

Nyt matkaa ei siis välttämättä tarvittu, mutta se antaa silti kouluratsastuksessa tärkeää näyttöä ratsukon tilanteesta. Kivimäki on ratsastanut Bellilenen kanssa vasta reilun vuoden.

Molempien pararatsastajien uraa on viime vuodet vaikeuttanut rahoituksen puute. Dohan kisoihinkin Kivimäen osallistuminen oli vaarassa, vaikka järjestäjä maksoi kutsutuille majoitukset ja lennot Pariisista.

Hevosurheilu kertoi (17.2.), että sponsoriksi löytyi Kouvolan Lakritsi, joka maksoi Kivimäen, hevosen ja avustajan laivamatkan Suomi-Ruotsi -välillä.

Suomalaisten muut mahdollisuudet olympialaisiin ratsastuksessa ovat vahvimmin kenttäratsastaja Elmo Jankarin varassa.

Kouluratsastja Terhi Stegars on kilpaillut tasaisesti hyvillä tuloksilla, mutta viimeisistä karsinnoista Belgiasta ei keskiviikkona tullut aivan terävintä sijoitusta.

Hevosurheilu uutisoi keskiviikkona, että olympiapaikka ei vaikuta todennäköiseltä ainakaan suoraan ranking-pisteillä.

Hevosurheilun uutinen Terhi Stegarsin kilpailusta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ratsastajaliitto kertoo lisätietoa koulutytön kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta: Poni pelästyi ja potkaisi kuolettavasti

Sanna Koskiluhta vei suomenmestaruuden pararatsastuksessa

Puupaviljonki nousee Tokion kesäolympialaisiin Metsä Groupin ja Business Finlandin yhteistyönä