Maaseutu

Taksiala vastaa maaseudun harvaan liikennöintiin

Taksiliiton suunnittelemat uudenlaiset kimppakyydit avaavat Kelan tuella matkustavien asiakkaiden kyydit muillekin matkustajille. Se voi tuoda maaseudulle paremmat liikenneyhteydet, valtiolle huomattavia säästöä ja kuskeille töitä.

Suuremmissa kaupungeissa ja taajamissa on jo erilaisia kimppakyytipalveluita, mutta nyt Taksiliitto suunnittelee koko Suomen kattavaa kimppakyytijärjestelmää, joka palvelee erityisesti syrjäseutujen asukkaita.

Aiemmin Kela on korvannut esimerkiksi 50 euron matkasta korvauksiin oikeutetulle 34 euroa, mutta Taksiliiton hankkeen myötä tätä summaa voidaan pienentää lisämatkustajilla.

Eli jos taksimatka maksaa 50 euroa, Kelan tukiin oikeutettu matkustaja maksaisi jatkossakin 16 euron omavastuun, mutta ylimääräiset matkustajat maksaisivat matkoista puolet eli tässä tapauksessa 25 euroa.

Säästöjen lisäksi kimppakyydit voisivat tuoda syrjäisemmillekin seuduille paremmat liikenneyhteydet ja mahdollisesti työpaikkoja.

"Maaseudulla kuskien työllisyys on heikko, mutta jos liikennöintiä saadaan lisättyä, voisi syntyä lisää työpaikkoja. Tarkoituksena on saada takseja joka kylään ja myös pitää ne maaseudulla", Taksiliiton toimitusjohtaja Lauri Säynäjoki arvioi.

9.6.2015 15:35 korvattu aiheesta aiemmin julkaistu STT:n uutinen

Lue lisää

Lukijalta: Helsingin rautatieaseman takseissa on "epärehellisiä, epäasiallisia ja jopa asiakkaille vaarallisia hämäräheikkejä"

Helsingin Rautatientorin taksiongelma ratkaistava

Kilpailu- ja kuluttajavirasto määräsi Hyvinkään alueen taksiyrittäjille uhkasakon kartellin vuoksi

Takseissa oltava tästä päivästä lähtien taksivalaisin, jotta tunnistaminen helpottuu