Maaseutu

Tampereen käsityömessut olivat kädentaitajien Slush

Maaseutu 17.11.2015

Tampereella järjestetty Euroopan suurin käsityötapahtuma keräsi 20-vuotisen historian suurimman yleisömäärän.


Jaana Kankaanpää
Kangaspuilla voi kutoa upeita ryijyjä ja räsymattoja, jotka palvelevat myös tekstiilien kierrätystä.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa viime viikonloppuna järjestetyillä Suomen Kädentaidot- sekä Keräily-messuilla vieraili ennätykselliset 43 831 kävijää. Määrä kasvoi viime vuodesta 7 000:lla.

"Tapahtuman suosio todisti jälleen sen, että kotimaista käsityöosaamista arvostetaan. Myös nuoret ovat selvästi innostuneet itse tekemisestä ja Suomi-designista", kertoo kuluttajamessujen tuoteryhmäpäällikkö Mervi Oksanen Tampereen Messuilta.

"Tunnelma oli todella lämmin, positiivinen, innokas ja startup-henkinen, minkä vuoksi sen todettiin jopa olevan käsityöihmisten Slush."

Ihastusta herättivät hänen mukaansa erityisesti muotinäytökset ja uusi Taitokatu, jolta löytyi yhdeksän Taito-keskuksen yrittäjiä.

Suomen Kädentaidoissa oli 658 näytteilleasettajaa ja Deli-alueella kotimaisia lähiruokatuotteita myi 42 yritystä. Keräilyssä oli 70 näytteilleasettajaa.  

Tampereen Messut ja Taito Pirkanmaa ry järjestivät Suomen Kädentaidot -messut 20. kerran.

Tapahtuma on kasvattanut kokoaan vuosi vuodelta ja on tänä päivänä Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusmessutapahtuma.

Edellinen kävijäennätys, 36 900, on vuodelta 2011.

Käsityöläisyyden kehittäminen ammatiksi vaatii omistautumista, korostaa Taito Finlandia-palkinnon saajan valinnut Harri Koskinen

Aiheeseen liittyvät artikkelit