Maaseutu

Tilan tarinoista syntyi syysiltaan kutkuttava esitys

Juhlapaikan lisäksi Häkkilän tilalla tarjoillaan elävää kulttuuria. Pieksämäen Venetmäki on saanut oman teatterinsa, kun Häkkisen perhe heittäytyy tarinan kerrontaan.
Mikko Makkonen

Syysmyrskyjä tai sysipimeitä iltoja ei murehdita Häkkilän perinnetilalla. Olosuhteet on käännetty voitoksi, kun 1700-luvulla torppana aloittaneen pihapiirin merkkihenkilöistä kerrotaan yleisölle Hämärähetken tarinoissa.

Terho Häkkinen luotsaa seuruetta ajomies Alapertin roolissa pajalta navettaan ja lopulta isoon tupaan saakka.

Kommelluksia osuu matkalle, kun henget kiivastuvat ja alkavat riehua kolistellen ja esineitä siirrellen. Sattuupa matkan varrella outoja katoamisiakin.

Myös 24-vuotiaalla tilan nykyisellä omistajalla Marianne Häkkisellä ja hänen veljellään Olli Häkkisellä on keskeiset roolit esityksessä.

”Villejä visioita keksimme kyllä lisää tämän paikan varalle”, Marianne Häkkinen sanoo innoissaan siitä, että saa kunnostaa ja kehittää Häkkilän tilaa.

”Ihailin paikkaa jo lapsena”, hän kertoo.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kivisten alkutaival maatilamatkailussa ei ollut ihan sileä – "Kaiken maailman neuvojia tuli matkaan ja kustannukset nousivat"

Teatteriarvio: Oopperan kummituksen voima perustuu äärilleen viritettyihin tunteisiin – Jyväskylässä tunnelma ei saavuta huippuaan

Teatteriarvio: Poikabändi-musikaali on häpeilemättömän riemastuttava aikamatka 1990-luvulle