Maaseutu

Uusi yhdistys vaatii muutosta susipolitiikkaan

Maaseutu 17.04.2012

Suomen susialueiden asukkaat perustivat viime viikolla yhdistyksen, jonka tarkoitus on tiedottaa susiasioista. Yhdistyksen nimi on Taajamasusi ry ja toimialueena on koko Suomi.


MT arkisto

Yhdistys vaatii Suomen susipolitiikan muutosta niin, että asuinalueiden lähellä liikkuvat sudet saadaan heti poistettua ja parannettua siten ihmisten turvallisuutta.

Suden paikka on erämaissa, ei ihmisten asuttamilla alueilla, yhdistys toteaa tiedotteessaan. Tavanomaisella metsästyksellä voidaan hidastaa susien tottumista ihmisiin.

Vaarattomuus on virhekäsitys

Yhdistys katsoo, että suden vaarattomuus on vakava virhekäsitys. Sudet ovat tappaneet ihmisiä viimeisen 10 vuoden aikana Kiinassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Yhdistys vaatii sutta siirrettäväksi EU:n neljännestä luontodirektiivistä viidenteen, joka sallii kansallisesti nykyistä vapaammat kädet susikannan rajoittamiseen.

Suomen susikannan hoitosuunnitelmaa täytyy yhdistyksen mukaan päivittää niin, että susialueiden asukkaiden mielipiteet saavat nykyistä isomman painoarvon.

Yhdistys vaatii perusteellista selvitystä siitä, mikä on koirasusien osuus maamme susikannasta.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen toimintaan vaaditaan avoimuutta suurpetoasioissa. Tutkimustulokset ja tiedot susien liikkeistä tulee antaa avoimesti julkiseen käyttöön.

Taajamasusi ry:n puheenjohtajana toimii Tiltu Nurminen ja varapuheenjohtajana Seppo Kompuinen .

http://www.taajamasusi.com

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT