Maaseutu

VR:n ostoliikenne supistuu useilla rataosuuksilla

Sopimusliikenne loppuu Joensuun ja Nurmeksen, Tampereen ja Keuruun sekä Jyväskylän, Haapamäen ja Seinäjoen välisillä rataosuuksilla. Kokonaan liikenne loppuu 28 asemalta.

Liikenne- ja viestintäministeriö (LVM) ei enää osta maaliskuun lopusta lähtien VR:ltä sopimusliikennettä monilla eri rataosuuksilla ympäri Suomea. Ministeriö ja VR ovat päässeet asiasta yhteisymmärrykseen.

Sopimusliikenne loppuu Joensuun ja Nurmeksen, Tampereen ja Keuruun sekä Jyväskylän, Haapamäen ja Seinäjoen välisillä rataosuuksilla.

Pieksämäki–Joensuu -väli supistuu reitiksi Pieksämäki–Varkaus.

Junavuorojen harventamisia tulee Riihimäen ja Lahden, Hangon ja Karjaan, Kouvolan ja Kotkan sataman sekä Kajaanin ja Oulun väleille. Aiemmin syksyllä VR kertoi vuorojen vähentämisestä Parikkalan ja Savonlinnan välillä.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä Y-junien liikennöinti lakkaa ja H- sekä R-junat yhdistetään R-linjaksi. Riihimäen ja Helsingin välille suunnitellaan uusia nopeita vuoroja työmatkaliikenteeseen.

LVM:n mukaan leikkausten piirissä on noin kuusi prosenttia ostopalveluliikenteen matkustajista. Lakkautettavilla vuoroilla matkustaa noin 550 000 henkilöä vuodessa. Kaikkiaan ostoliikenteen piirissä matkoja tehdään yhdeksän miljoonaa vuodessa.

Junaliikenne loppuu kokonaan 28 asemalta. Suomessa on 200 juna-asemaa.

Sopimus sisältää lisäksi reittien lyhennyksiä ja junavuorojen vähennyksiä.

Juttua päivitetty 15.33: Lisätty tarkempaa tietoa vähennettävistä vuoroista.

Aiheet LVM VR
Lue lisää