Maaseutu

Vuoden kyläksi valittiin Kitinoja Seinäjoelta

Maaseutu 02.09.2012

Suomen Kylätoiminta ry valitsi sunnuntaina maakuntien ehdokkaista vuoden 2012 kyläksi Kitinojan Seinäjoelta.


Timo Aalto

Eteläpohjalainen Kitinoja on valintaraadin mielestä hyödyntänyt kuntaliitosta erinomaisella tavalla. Kylä on keskittänyt osaamisensa palvelujen tuotteistamiseen ja kehittänyt kylän keskusta.

Kitinojan kyläseura toimii 400 asukkaan ja kahdentoista paikallisen yhdistyksen kokoavana voimana. Kyläseuran puheenjohtaja on Keijo Kitinoja .

Voimannäytteisiin kuuluu perinnekylä, johon nousee vanhaa rakennustaitoa kunnioittaen uusia pohjalaistaloja. Tonteille voidaan myös siirtää vanhoja rakennuksia.

Ensi vuonna julkaistaan noin 500-sivuinen kylän historiikki. Vuoden kylä toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Kylällä on oma valokuituverkko ja kotisivut.

Kunniamaininnan vuoden kylä -kilpailussa saivat Letkun kylä Tammelassa ja Tykköö Jämijärvellä.

Vuoden maaseutukasvoksi valittiin näyttelijä ja ohjaaja Kari Väänänen Kemijärveltä. Vuoden maaseututoimija on maakuntajohtaja Olav Jern Vaasasta.

Kylätoiminnan tiennäyttäjinä palkittiin maaseutukehittäjä Esko Vähätiitto Kärsämäeltä, kyläaktiivi ja ex-pankinjohtaja Raija Ikonen Leppävirralta ja kyläyhdistyksen puheenjohtaja Raimo Yrjänheikki Ylitornion Pessalompolosta.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT