Maatalous

Alä eroa, Räsänen

Lauri Kontro
Punkti 24.02.2012

Lauri Kontro: ”5,36 miljoonaa ihmistä ei vaadi Räsäsen eroa.”

En väitä, että kovin usein olisin ollut Päivi Räsäsen kanssa mistään samaa mieltä. Nyt olen.

Päivi Räsänen on ehdottanut, että viinan myynti kapakoissa pitäisi lopettaa yöllä kello puoli kaksi. Nykysäädökset sallivat sen, että tuoppia saa kallistaa ja örveltää aina kello neljään asti.

Kauhistuttava ehdotus on synnyttänyt heti adressin, jossa vaaditaan Päivi Räsäsen eroa. Eroa Päivi Räsänen, huutaa jo peräti 40 000 janoista kansalaista.

Taiteilijat, julkkikset, ravintoloitsijoiden lobbarit, sosiaalinen media, jopa jotkut lehdet ovat tyrmistyneitä.

Hirmuista.

Televisiossa sanottiin, että hallituksessa vain naisministerit uskaltavat ottaa reippaita kannanottoja. Miehet taas maitoilevat ja hymistelevät. Tavaksihan on tullut, että ongelmia hissutellaan eikä niistä puhuta niiden oikeilla nimillä.

Laiskaa ihmistä ei sanota laiskaksi vaan työelämään sopeutumattomaksi. Juoppo ei ole enää juoppo vaan sosiaalisesti työrajoitteinen. Poliisikaan ei enää kärrää rosvoja linnaan vaan asiakkaita rikosseuraamusviraston tulosohjausyksikköön.

Tähän samaan hyssyttelyyn kuuluu se, että ministeri ei muka saisi sanoa kantaansa viinan myynnistä. Jokainen kuitenkin tietää, että kapakoiden pitämisessä auki läpi yön ei ole paljon mieltä.

Räsänen huomauttaa, että kun Norjassa pantiin valomerkki sinne mihin se kuuluu, väkivalta väheni kaduilla 16 prosenttia. Tämä kun tehtäisiin meilläkin, poliisi ei muita säästöjä kaipaisikaan.

Ei siis ihme, että poliisijohto on antanut tukensa ehdotukselle. Poliisilla riittää työtä, vaikka aamuyön rähinöintien ja puukkotappelujen selvittämistä olisikin nykyistä vähemmän.

On syytä rohkaista sisäministeri Päivi Räsästä. Siitä vaan, valomerkki oikeaan aikaan.

”Viinakohu paisuu ja jo 40 000 vaatii: Eroa Päivi Räsänen”, uutisoi Aamulehtikin.

Entäs sitten. So what.

5,36 miljoonaa ihmistä ei vaadi Räsäsen eroa. Se on ihan tarpeeksi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit