Maatalous

Valko-Venäjän presidentti ehdottaa traktoriterapiaa koronaviruksen taltuttamiseen

Entinen kolhoosin johtaja korosti työtä kylissä ja traktorien ajamista kevättöiden alkaessa, kun hän puhui virkamiehille televisioidussa lähetyksessä.
Pasi Leino

Valkovenäjän presidentti Alexander Lukašenko rohkaisi maanantaina kansalaisia ​​työskentelemään maaseudulla ja ajamaan traktoreita keinona torjua koronavirusepidemiaa.

Entinen kolhoosijohtaja kertoi virkamiehille televisioidussa kokouksessa, että viruksen "ei pitäisi antaa aiheuttaa paniikkia". Lukašenko on ennenkin mieluusti korostanut yhteyttään maatalouteen ja maaseudun asukkaisiin.

"Sinun täytyy vain työskennellä kylissä, erityisesti nyt", hän totesi. Venäjän ja Puolan rajanaapuri valmistautuu parhaillaan kevätkylvöille.

Lukašenkon mukaan "on hienoa katsella televisiota, kun ihmiset työskentelevät traktoreilla eikä kukaan puhu viruksesta".

”Siellä traktori parantaa kaikki. Pellot parantavat kaikki”, hän lisäsi.

Entinen neuvostotasavalta tunnetaan traktorituotannostaan. Minskin traktoritehdas on edelleen alueen suurin traktorinvalmistaja.

Valko-Venäjä on kertonut 36 koronavirustartunnasta.

Lukašenko ei ole ainoa neuvostoajan jälkeinen johtaja, joka on antanut omia viruksen vastaisia neuvoja.

Keski-Aasian Turkmenistanin presidentti Gurbanguly Berdymukhamedov suositteli perjantaina autiomaassa kasvavan pilviharmikin savun hengittämistä, Turkmenistan Today -uutistoimisto kertoi maanantaina.

Eristetty autoritaarinen valtio ei ole ilmoittanut koronavirustapauksista. Venäjä on lähettänyt sinne testauspaketteja.

Asiasta kertoi Euractiv-verkkosivusto maanantaina.

Belarusian leader proposes ‘tractor’ therapy for virus

Lue lisää