Maatalous

Kokemäenjoki nousi taas pelloille – vaarallisesta tai harvinaisesta tulvasta varoitetaan Euran keskustan tuntumassa sekä Kouvolan Voikkaalla

Laitureiden ja veneiden kiinnityksestä kannattaa nyt huolehtia hyvin, ohjeistaa Suomen ympäristökeskus.
Sakari Tuomola
Kokemäenjoki tulvii jälleen pelloille Huittisten Raskalassa. Kuva on otettu tiistaina 17.3.

Vedenkorkeudet ovat järvissä Lappia lukuun ottamatta keskitason yläpuolella. Suurien järvien veden korkeus jatkaa Suomen ympäristökeskuksen (Syke) mukaan nousuaan ja niiden laskujokien virtaamat pysyvät suurina pitkään.

Esimerkiksi Puula voi nousta maaliskuussa tulvarajan yläpuolelle, ja Saimaan vedenkorkeus jatkaa nopeaa nousuaan. Säkylän Pyhäjärvi pysyy selvästi säännöstelyn ylärajan yläpuolella pitkään maksimijuoksutuksesta huolimatta.

Laitureiden ja veneiden huolellisesta kiinnityksestä kannattaa nyt huolehtia, Syke ohjeistaa. Vaarallisesta tai harvinaisesta tulvasta varoitetaan Euran keskustan tuntumassa sekä Kouvolan Voikkaalla. Näillä alueilla tulva voi aiheuttaa rakennusvahinkoja ja merkittäviä häiriöitä liikenteelle. Tulvakeskuksen karttaan pääset tämän linkin kautta.

Sunnuntain ja maanantain sateet nostivat lounais- ja länsirannikon jokien virtaamia. Eurajoen vedenpinta on noussut paikoin tulvarajan yli ja Loimijoella vesi voi nousta tulvaherkille pelloille. Pohjanmaan eteläosissa jokien pinnat jäävät selvästi helmikuun tulvahuipuista.

Loppuviikosta on ennustettu poutaisempaa, joten jokien virtaamat pienentyvät.

Lue lisää