Maatalous

Cemagro laski lannoitteidensa hintoja jopa kymmeniä euroja, samalla valikoima pieneni

Uusi logistiikkakeskus laski yhtiön kustannuksia.
Markku Vuorikari
Cemagro on laskenut lannoitteidensa hintoja. On harvinaista, että hinnat laskevat näin maaliskuussa.

Cemagro Oy:n Niiralaan tekemän investoinnin ensimmäinen vaihe on valmistunut ja uusi logistiikkakeskus on otettu käyttöön.

Junaraiteet kulkevat logistiikkakeskuksen läpi, joten kaikki toimenpiteet raaka-aineiden vastaanotosta lannoitesäkkien lähettämiseen voidaan nyt suorittaa sisätiloissa.

Tämän myötä myös logistiikkakustannukset ovat laskeneet, muun muassa merirahdin jäädessä pois, yhtiö kertoo lehdistötiedotteessaan.

Koska kustannukset ovat laskeneet, on Cemagro laskenut kaikkien tuotteidensa hintoja. Loppukauden ajan Cemagro toimittaa valmiiksi säkitettyjä lannoitteita supistetulla valikoimalla, alennetuin hinnoin.

Kun 16. maaliskuuta MT:n markkinakatsauksen hintaseurannassa Cemagron myymän typpilannoitteen Agro CAN27 hinta oli 286 euroa tonnilta, on hinta nyt 219 euroa. Moniravinteinen Agro 27,3,5 on samassa ajassa laskenut 318 eurosta 299 euroon.

Valikoimassa on tällä hetkellä ainoastaan uuden Niiralan tuotantolaitoksen kautta maahantuotavat lannoitteet. Keskittämällä toiminnan Niiralaan, Cemagro pystyy palvelemaan asiakaskuntaansa tehokkaammin ja ennen kaikkea nopeammin, yhtiöstä kerrotaan.

Kokonaisuudessaan Cemagron tekemä investointi Niiralaan valmistuu kesällä 2020, jonka myötä Suomessa markkinoitavien lannoitteiden tuotanto siirtyy kokonaan Suomeen.

Uusi tuotantolaitos sijaitsee kansainvälisen raja-aseman vieressä Niiralassa, käsittäen 1,5 hehtaaria halli-, tuotanto- ja toimistotilaa.

Lue lisää

Lannoiteyhtiö Yara leikkaa tuotantoaan 40 prosenttia maakaasun kallistumisen takia

Rehuohrasta tarjotaan jo 235 euroa tonnilta – hinta kertoo todellisesta niukkuudesta

Kun lannoitejuna saapuu Venäjältä, alkaa tohina – Cemagro siirsi tuotannon raja-aseman kylkeen Tohmajärvelle

Fosforin hinta tasaantui, typpi kallistui yhä elokuussa – hinnat ovat korkeimmat kymmeneen vuoteen