Perussuomalaisten Halla-aho haluaa humanitäärisin perustein Suomeen tulleet maahanmuuttajat töihin maatiloille: "Ahkera ja motivoitunut henkilö selviää niistä tehtävistä, joita aiempina vuosina on teetetty kausityöntekijöillä" - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Perussuomalaisten Halla-aho haluaa humanitäärisin perustein Suomeen tulleet maahanmuuttajat töihin maatiloille: "Ahkera ja motivoitunut henkilö selviää niistä tehtävistä, joita aiempina vuosina on teetetty kausityöntekijöillä"

Halla-aho painottaa, että työtä pidetään yleisesti parhaana kotouttajana.
Maija Partanen
Halla-ahon mukaan humanitäärisin perustein Suomessa olevat maahanmuuttajat voisivat tehdä esimerkiksi marjanpoimintaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho haluaa humanitäärisin perustein Suomeen tulleet maahanmuuttajat töihin maatiloille.

Muun muassa MTK on aiemmin esittänyt huolensa niin sanotun kausityövoiman saatavuudesta koronaviruksen takia.

Halla-ahon mukaan humanitäärisin perustein Suomessa olevat maahanmuuttajat voisivat tehdä esimerkiksi marjanpoimintaa.

Puheenjohtaja huomauttaa, että humanitääriset maahanmuuttajat ovat suurelta osin parhaassa työiässä.

"Työtä pidetään yleisesti parhaana kotouttajana", hän muistuttaa tiedotteessa.

Halla-aho vetoaakin sekä maatalousyrittäjiin että julkiseen valtaan rekrytointikampanjan aloittamiseksi arabin-, somalin- ja kurdinkielisen väestön keskuudessa.

"En väheksy maataloustöitä, mutta olen varma, että ahkera ja motivoitunut henkilö selviää niistä tehtävistä, joita aiempina vuosina on teetetty kausityöntekijöillä, vaikka korkeampaa koulutusta tai täydellistä kielitaitoa ei olisikaan", hän painottaa.

Halla-ahon mukaan rekrytointien avulla voitaisiin ratkaista monta ongelmaa yhdellä iskulla.

"Maahanmuuttajien nauttima arvostus lisääntyy ja suvaitsemattomuus vähenee; maatalouselinkeinon työvoimapula saadaan torjuttua; sosiaaliturvamenot vähenevät", Halla-aho perustelee.

Lue lisää:

Korona voi estää kausityövoiman saannin tiloille — MTK vaatii erityistoimia

Työvoiman liikkuvuus Suomeen rajoitettiin vain välttämättömään – alkavan satokauden mahdolliseen kausityövoimapulaan liittyviä ratkaisuja pohditaan työ- ja elinkeinoministeriössä erikseen

Tilat odottavat päätöksiä kausityövoimasta: "Ilman kausityövoimaa suuri osa sadosta jää tuottamatta tai korjaamatta, lisäksi moni yritys lopettaa pysyvästi"

Lue lisää

Kausityövoiman byrokratia tuskastuttaa perunayrittäjää – "pitäisikö työt tilalla lopettaa ja lähteä jonottamaan tunnistautumisaikaa"?

Suomessa 105 uuttaa koronatartuntaa – Tartuntojen lähde tiedossa Husin alueella vain murto-osalla

THL: Jos koronaepidemia etenee kiihtymisvaiheeseen, maskia suositellaan lukioissa ja ammattikouluissa

THL: Kasvomaskin käyttöä suositellaan koronaepidemian kiihtymisvaiheessa joukkoliikenteen lisäksi myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa