Maatalous

Parissa päivässä koodattu verkkosivu keräsi hetkessä yli 4 000 maatilan töistä kiinnostunutta

Maatilalle.fi -verkkosivu tuo yhteen työvoimaa tarvitsevat maatilat ja työn tarpeessa olevat tekijät.
Jaana Kankaanpää
Sivustolle on rekisteröitynyt ensimmäisen viikon aikana yli 4 000 maatilan töistä kiinnostunutta työnhakijaa.

Maatilojen kausityövoiman tarpeen tyydyttämiseksi avattiin maanantaina 30. maaliskuuta Maatilalle.fi -verkkosivu. Ilmaisen verkkosivun tarkoitus on saattaa yhteen työvoimaa tarvitsevia tiloja ja halukkaita työntekijöitä. Keskiviikkoiltapäivään mennessä sivustolle oli ilmoittautunut 4 002 työnhakijaa ja 51 maatilaa.

Puutarhaliitto, Pro Agria ja SLF ovat suositelleet sivustoa.

"Sain idean perjantaina ja sunnuntai-illalla sivusto oli valmis. Käytimme Amisharjoittelu.fi palvelun lähdekoodia apuna ja saimme Maatilalle.fi-sivuston tämän takia nopeasti tehtyä”, Amisharjoittelun toimitusjohtaja Sanna Järvinen kertoo tiedotteessa.

Sivustolla maatilat voivat ilmoittaa työvoimatarpeestaan ja viestiä kiinnostuneiden työnhakijoiden kanssa. Työnhakijat voivat puolestaan selata eri maatilojen ilmoituksia ja viestiä työnantajien kanssa.

"Emme peri maatiloilta mitään välityspalkkiota” Järvinen sanoo.

Lisäksi Töitäsuomesta.fi -sivusto tuo yhteen maaseudun työnantajia ja työntekijöitä. Sen kautta voi etsiä muiden maaseudun töiden ohella esimerkiksi kaupassakäyntiapua.

Töitäsuomesta.fi on MTK:n ylläpitämä sivusto.

Lue lisää

Tässäkö Suomen kallein myytävä maatila? Yli 500-vuotiaan linnan mukana on mahdollisuus hankkia tuotantotiloja ja peltoa – koetilan kohtalo on taas avoin

Biokaasun jakelu voi laajeta maaseudun bisnekseksi – lakiesitys sallisi poikkeuksen maatilakokoisille kaasuntuottajille

Oripäässä sairastuneille ja karanteeniin joutuneille perheille jaetaan ruoka-apua – koronarypäs iski pienessä kunnassa myös maataloustyöpaikkoihin

Brittiviljelijöiden suloiset joulukuvat ihastuttavat – lähetä kuva omasta söpöliinistäsi