Mela tarjoaa helpotuksia vakuutusmaksuihin – haettavissa muun muassa lisämaksuaikaa - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Mela tarjoaa helpotuksia vakuutusmaksuihin – haettavissa muun muassa lisämaksuaikaa

Uusia vakuutusmaksulaskuja ei laiteta ulosottoon elokuun loppuun asti.
Mela pyrkii maksujoustoillaan helpottamaan viljelijöiden ahdinkoa koronaviruskriisin takia.

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela pyrkii helpottamaan asiakkaiden tilannetta vakuutusmaksuihin liittyvillä joustoilla. Melalle maksettaviin vakuutusmaksuihin voi hakea lisää maksuaikaa, mutta lisämaksuajasta tulisi sopia aina ennen laskun erääntymistä. Asiaa voi hoitaa soittamalla Melan vakuutusmaksulaskutukseen. Melan mukaan uudesta maksuaikataulusta voi sopia myös suojatun sähköpostin kautta.

"Vakuutusmaksuja voi lykätä enintään 24 kuukaudella alkuperäisestä eräpäivästä. Lykkäyksen ajalta laskuun lisätään viivästyskorko, joka on tällä hetkellä 4 prosenttia", Mela toteaa tiedotteessaan.

Helpotusten taustalla on koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne Melan asiakkaiden, maatalousyrittäjien ja apurahansaajien arjessa.

Asiakkaan pyynnöstä laskuja voidaan nyt lykätä poikkeuksellisesti korottomasti. Melan mukaan vakuutusmaksujen eräpäivää voi nyt siirtää korottomasti enintään kolmella kuukaudella, jos vakuutusmaksun alkuperäinen eräpäivä osuu ajalle 10.4.–31.7.2020. Melan mukaan vakuutusmaksuja voi tämänkin jälkeen lykätä, mutta silloin laskuun lisätään neljän prosentin viivästyskorko. Jos lasku erääntyy heinäkuun jälkeen, voi siihen hakea ainoastaan viivästyskorollista maksuaikaa.

Mela muistuttaa, että lisämaksuaika edellyttää aina asiakkaan yhteydenottoa ja asiasta sopimista.

Mela pidättäytyy myös elokuun 2020 loppuun asti laittamasta uusia maksamatta jääneitä vakuutusmaksulaskuja ulosottoon.

"Näillä toimilla pyrimme osaltamme helpottamaan haasteellisissa olosuhteissa painiskelevien asiakkaidemme tilannetta", toteaa Melan toimitusjohtaja Päivi Huotari.

Lue lisää

Talous palautuu pubien avauduttua

Ihmisten oma aktiivisuus ja toimiva kolmas sektori pelastivat koronakamppailun, kertoo tuore barometri

IMF ennustaa koronan koettelevan odotettua kovemmin maailmantaloutta: kutistuu tänä vuonna 4,9 prosenttia

Koronaepidemia on lisännyt lasten ja nuorten syrjäytymistä ja heikentänyt perheiden hyvinvointia – työryhmä kaipaa suunnitelmaa asioiden korjaamiseksi