Maatalous

Arkkipiispa Tapio Luoma siunaa kevään kylvöt poikkeusajan keskellä – seuraa verkkolähetystä pellolta keskiviikkona

MT välittää kasvukauden alkuun kytkeytyvän kylvösiunaustilaisuuden suorana. Tilaisuus alkaa keskiviikkona kello 14.
Pasi Leino
Kylvösiunaustilaisuudessa on paikalla arkkipiispa Tapio Luoma. Tilaisuutta pääsee seuraamaan suorana MT:n verkkosivuilta.

Perinteet tarjoavat kiinnekohdan poikkeusajan keskelläkin.

Arkkipiispa Tapio Luoma siunaa pellolla kevään kylvötyöt. Kylvösiunaus järjestetään pellolla Turun kupeessa. Paikalla ovat arkkipiispan lisäksi kanttori, viljelijä sekä tilan vanha isäntä.

Koronavirustilanteen takia yleisöä ei ole, mutta tilaisuutta pääsee seuraamaan suorana netissä. Linkki ilmestyy MT:n verkkosivuille keskiviikkona.

Kylvösiunaus on vanha tapa.

Vilja on muodostanut suuren osan suomalaisten energiantarpeesta. Se on ollut elinehto ja paljon vakavampi asia kuin nykyään ajatellaan, kertoo tapahtumaa organisoineen MTK Varsinais-Suomen aluepäällikkö Aino Launto-Tiuttu.

Kylvösiunausperinne herätettiin uudelleen henkiin vuonna 1992. Moni tuottajayhdistys järjestää niitä yhdessä seurakunnan kanssa joka kevät. Parhaimmillaan kylvösiunaus tarjoaa sosiaalisen hetken aherruksen keskellä. Koneet pysäytetään ja rauhoitutaan tilaisuuden äärelle.

MT:n verkkosivuilla nähtävä kylvösiunaustilaisuus pidetään keskiviikkona 22.4. kello 14. Löydät linkin tilaisuuteen keskiviikkona MT:n etusivulta.

Launto-Tiuttu toivoo, että tilaisuudesta verkon välityksellä tulee kaikkien yhteinen.

"Yhteisöllisyyttä kaivataan. Toivottavasti on kaunis, aurinkoinen ilma. Kylvösiunaukset ovat hyvin luonnonläheisiä tilaisuuksia."

Lue lisää

"Räjähtävää liikekannallepanoa ei ole toistaiseksi näkynyt" – Kyrönmaan kevättyöt alkaneet tunnustellen

Ohjelma pellolta: Arkkipiispa siunaa kevään kylvön Kaarinassa

Poikkeustila on jokaiselle sosiaalinen kriisi – ”Ymmärrämme nyt, että tarvitsemme toisiamme”

Arkkipiispa Lännen Mediassa Räsäsen esitutkinnoista: Kyse siitä, milloin uskonnonvapauden nimissä käytetystä kielestä tulee loukkaavaa