Hankkijan myymälöissä ei voi vieläkään maksaa käteisellä tai kortilla – ongelmat ovat jatkuneet koko viikon - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Hankkijan myymälöissä ei voi vieläkään maksaa käteisellä tai kortilla – ongelmat ovat jatkuneet koko viikon

Yhtiö joutui sunnuntaina tietojärjestelmähyökkäyksen kohteeksi.
Jaana Kankaanpää
Hankkijan myymälöissä myydään esimerkiksi puutarhatuotteita, joiden sesonki käy nyt kuumana.

Hankkijan myymälöissä ei vieläkään voi maksaa kortilla tai käteisellä. Ongelmat ovat jatkuneet koko viikon ajan.

Yhtiö tiedotti maanantaina, että Danish Agron tietojärjestelmiin kohdistui sunnuntaina 19.4.2020 ulkopuolinen, vakava IT-järjestelmähyökkäys.

Hyökkäys aiheuttaa häiriöitä ja viivästyksiä joidenkin tuotteiden toimituksissa ja laskutuksessa myös Hankkija Oy:ssä ja Movere Oy:ssä.

"Joudumme varautumaan myös tuotantohäiriöihin. Pyrimme turvaamaan maatalousasiakkaillemme mahdollisimman häiriöttömän toiminnan poikkeusjärjestelyin", Hankkijan toimitusjohtaja Jyrki Lepistö kertoi tiedotteessa.

Myymälöissä maatalouden tiliasiakkaat voivat noutaa tilattuja tuotteita ja tehdä tilauksia, mutta käteismaksuja tai korttimaksuja ei pystytä ottamaan vastaan.

MT on yrittänyt selvittää tilanteen kehittymistä, mutta haastattelupyyntöihin ei ole vastattu. Kassajärjestelmän toimimattomuudesta saatiin tieto Hankkijan Kuopion myymälästä.

Lue lisää

Hankkijan kassakoneet halvaantuivat, kun rikolliset iskivät palvelimille – lunnaita ei maksettu, mutta korjaamisesta tuli jättiurakka

Osuuskauppojen taru maatalouskaupassa päättyy – Hankkija ostaa alueosuuskaupan maataloustoiminnot Salossa

Kyberhyökkäys Tanskaan halvaannutti Hankkijan kassat – viidettä päivää jatkuvien ongelmien taustalla rikollinen toiminta ja vaatimus lunnasrahoista

Hankkijaan on kohdistunut IT-järjestelmähyökkäys – "Pyrimme turvaamaan maatalousasiakkaillemme mahdollisimman häiriöttömän toiminnan poikkeusjärjestelyin"