Kevään kylvöjen valmistelu täydessä vauhdissa Vihdissä - katso video - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Kevään kylvöjen valmistelu täydessä vauhdissa Vihdissä - katso video

Kylvöt ovat alkamassa poikkeuksellisen varhain läntisellä Uudellamaalla. Rannikolla kylvöjä on tehty jo viikon verran.
Jaana Kankaanpää
Mika Malin katselee työn sujumista, kun poika Ville tasausäestää hiilitutkimuksessa mukana olevaa koepeltoa Vihdissä maanantaina.

Maan etelä- ja länsirannikolla koneet ovat hyörineet jo päiviä pelloilla. Vihtiläinen luomutuottaja Mika Malin aloitti kevättyöt sunnuntaina. Peltoja on tasattu ja rikkoja torjuttu mekaanisesti. Maanantaina jatkettiin muokkaamista ja lähipäivinä on edessä lannanlevitystä, tuhat kuutiota odottaa pellon laidassa.

Malinin mukaan pellolle ei ole vielä kiire, ja ”kovin aikaisessa ollaan täällä läntisellä Uudellamaalla. Rannikolla on aloiteltu aikaisemmin.”

Kynnösten pinnassa on pari senttiä kuivaa, mutta pohjamaa on kosteaa. Tasausäestyksellä yritetään varmistaa, ettei kosteutta hukata ennen kylvöjä. Lisäksi kevät joutuu nyt hitaasti, kun sääennuste lupaa viileää ja yöpakkasia lähipäiviksi.

Malin on mukana Carbon Action -hankkeessa ja hoitaa koepeltoa niin, että hiilipitoisuus saataisiin nousemaan mahdollisimman paljon.

Katso muut videot kasvukauden etenemisestä:

Loimaallakin paksu pölypilvi saatteli kylväjiä

Tältä näytti samaan aikaan Paltamossa

Lue lisää

Kurjet polkivat ohrapellon

Rauman miehillä täysi maanantai Keski-Pohjanmaalla Halsualla: päivävuorossa kivet pois pellolta ja äestys – "Ilta- ja yövuorossa kylvän ohran"

Jumala on läsnä kaikissa keikkuvissa ja hankalissakin hetkissä

Etelän kylvöt alkoivat etuajassa – muualla kevät on edennyt normaalitahdissa, pohjoisessa vielä lunta