Irlantilaisviljelijä järjestää virtuaalisen traktoritapahtuman – "Mukaan kelpaa kaikki, mikä liikkuu" - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Irlantilaisviljelijä järjestää virtuaalisen traktoritapahtuman – "Mukaan kelpaa kaikki, mikä liikkuu"

"Emme voi kokoontua yhteen, mutta voimme yhdessä saada aikaan pahuksenmoisen tapahtuman."
Pekka Fali
Isot ja pienet koneet sekä konemiehet ja -naiset pääsevät esille Irlannin virtuaalisessa traktorirallissa.

Irlantilainen viljelijäperhe järjestää ensi lauantaina virtuaalisen traktoritapahtuman. Siihen saa osallistua kuka tahansa kuvaamalla ja lähettämällä videopätkän omasta tai perheenjäsenen traktorinajosta. Kaikki pätkät esitetään sitten nettitapahtumassa yhteen putkeen.

Tavoitteena on sekä nostattaa koronaeristyksessä olevien mielialaa että koota rahaa Irlannin syöpäyhdistykselle, irlantilainen AgriLand-lehti kertoo.

Derrygormanissa asuva Robbie McCarthy kertoo saaneensa idean eräänä perjantai-iltana katsellessaan 31-vuotiasta tytärtään.

"Hän istui puoli tuntia naureskelemassa puhelimelleen. Ajattelin, että nyt eristys on käynyt liian rankaksi. Mutta sitten hän näytti minulle videoita, joita katseli TikTok -sovelluksessa. Ne olivat niin hauskoja, että päätin kokeilla itsekin."

McCarthy ja hänen lankonsa John Richardson tekivät kolme videota, joihin olivat erittäin tyytyväisiä. He päättivät kannustaa muitakin videontekoon, ja niin syntyi idea virtuaalisesta traktorirallista.

Miehet toteavat, ettei tapahtuma ole tarkoitettu vain traktorien esittelyyn. "Haluamme kaikki mukaan, suuret ja pienet. Mikä tahansa, mikä liikkuu, kelpaa. Lapset voivat vaikka ajaa muutaman kierroksen puutarhassa lempipyörällään."

Maanantaina nuorin mukaan ilmoittautunut oli 2-vuotias Jacob Roche.

Lauantaina 9.5. kello 14 Irlannin aikaa (12 Suomen aikaa) kaikki videot luvataan ajaa ulos nettilähetyksessä, joka alkaa perheen omilla videoilla.

Osallistujien toivotaan antavan lahjoituksen Irlannin syöpäsäätiölle.

"Emme voi kokoontua yhteen, mutta voimme yhdessä saada aikaan pahuksenmoisen tapahtuman", McCarthy toteaa."

AgriLand-lehden juttuun

Lue lisää

Mitä puimurin tai traktorin kuljettajan pitää ottaa liikenteessä huomioon, jotta hän välttyy kolarin tullessa rikossyytteeltä? Poliisitarkastaja kertoo

"Mitä tarkoittaa, kun traktori tai puimuri näyttää suuntavilkkua vasemmalle?" arvuuttelee Kati Partanen Twitterissä

Hydrauliset sivurajoittimet lisäävät tarkkuutta, turvallisuutta ja työmukavuutta
Mainostaja: Piippo Hydraulic

Koneviesti: Deutz-Fahr 8280 TTV täydentää traktorimallistoa – 287-hevosvoimaiseen malliin on kehitetty uusi moottori ja vaihteisto