Salossa tempaistiin: "Nyt et voi auttaa tykkäämällä, vaan tulemalla töihin maalle!" - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Salossa tempaistiin: "Nyt et voi auttaa tykkäämällä, vaan tulemalla töihin maalle!"

Töihin Saloon -sivustolla ja videolla haetaan työntekijöitä maatiloille ja puutarhatiloille sloganilla: Ruokaa luomaan.
Riitta Mustonen
"Kotimaista ruokaa ei voi tuoda, se luodaan. Olemalla osa tätä suunnattoman hienoa ketjua voit kokea konkreettisesti mikä on elämässä tärkeää", kausityöntekijöitä houkutellaan.

Salon kaupunki suunnitteli alkuvuonna rekrytointisivustoa metallialan yrityksille, mutta pandemian takia ajankohtaiseksi tulikin kausityövoiman tarve maatalouteen. Ensimmäinen kampanja kuuluttaakin kausityöntekijöitä maa- ja puutarhatiloille.

Toihinsaloon.fi-sivulla houkutellaan työntekijöitä tulemaan osaksi suurta suomalaista tarinaa.

"Nyt meillä suomalaisilla on mahdollisuus näyttää, kuinka suomalaiset tuotteet tehdään, suomalaisella työvoimalla", sivustolla hehkutetaan.

Tekijöitä haetaan niin perinteisiin pelto- ja puutarhatöihin kuin jalostamiseen, pakkaamiseen sekä viestintään.

"Kausityö voi luoda pitkäikäisiä työsuhteita, ystävyyksiä ja mahdollisuuksia tutustua uusiin alueisiin", työnhakijoita houkutellaan.

"Työnantajien kannattaa nyt hyödyntää kampanja ja laittaa omat avoimet paikat avoimeksi TE-toimiston sivulle", Yrityssalon kehittämispäällikkö Maija Pirvola kannustaa.

Tänään torstaina töihinsaloon.fi-sivustolla oli avoinna kuusi puutarhatyöntekijän, kolmen viljelytyöntekijän ja 25 maataloustyöntekijän paikkaa.

Katso video Töihin maalle

Lue lisää

"Pienten kuntien johtajia ei arvosteta tarpeeksi" — Lauri Inna toimi kahdeksan vuoden aikana kolmessa kunnassa johtajana

Salolainen tehdas valmistaa aurinkopaneeleja ja vie niitä myös Aasiaan – "Meidän automaattilinjan henkilökustannukset on samat kuin kiinalaisten puoliautomaattitehtaan kustannukset"

Suomi ja Ukraina päässeet sopimukseen kevään kausityöntekijöistä –charter-lennot Suomeen ovat jälleen mahdollisia

Tyypillinen kausityöntekijä on alle 35-vuotias ukrainalaismies – kausityöläisen palkka on Suomessa hyvä verrattuna lähtömaan tasoon