Katso videolta mitä ajattelevat valkoposkihanhivitsauksesta ja sen ratkaisusta kiteeläiset viljelijät – "tämän takia on jo vuosia itketty, naurettu ja huudettu" - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Maatalous

Katso videolta mitä ajattelevat valkoposkihanhivitsauksesta ja sen ratkaisusta kiteeläiset viljelijät – "tämän takia on jo vuosia itketty, naurettu ja huudettu"

MTK-Pohjois-Karjala luovutti ministereille tiistaina valkoposkihanhikirjelmän.

Valkoposkihanhiparvia voidaan verrata afrikkalaiseen vitsaukseen, heinäsirkkaparviin. Sieltä, minne ne laskeutuvat, ne syövät kaiken vihreän ja tuhoavat viljelyksiä, näin todetaan MTK-Pohjois-Karjala valkoposkihanhikirjelmässä.

Kirjelmä luovutettiin tiistaina Kiteellä vierailleille ympäristöministeri Krista Mikkoselle (vihr.) ja maa- ja metsätalousministeri Jari Lepälle (kesk.).

Katso videolta, mitä ajattelevat tilanteesta ja sen ratkaisusta kiteeläiset viljelijät Pekka Partanen, Teija Lehtonen, Antti Timonen ja Mika Timonen. Hanhet uhkaavat elinkeinoa, mutta ongelman kanssa painiskelu on raskasta myös henkisesti. "Tämän takia on jo vuosia itketty, naurettu ja huudettu", sanoo Teija Lehtonen.

Lue lisää

Vain 13 prosenttia vastustaa – suuri enemmistö sallisi valkoposkihanhien metsästyksen

Ilmastonmuutos yllätti valkoposkihanhien muodossa

Kansalaisaloite oli kova suoritus

Ympäristöministeriö haluaa valkoposkihanhet metsästyslain alaisiksi – MMM pelkää viljelijöiden jäävän silloin ilman korvauksia