Koneviestin uutena päätoimittajana aloittaa Eemeli Linna: "Digitaalisuutta ei voi sivuuttaa" - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Maatalous

Koneviestin uutena päätoimittajana aloittaa Eemeli Linna: "Digitaalisuutta ei voi sivuuttaa"

Sieviläisen maitotilan kasvatti korostaa keskustelua alan ammattilaisten kesken ja aikoo tarjota sille tilaa lehdessä.
Kari Salonen
Tietoa haetaan verkosta ja Koneviestin on oltava siellä, missä asiakkaatkin ovat, miettii lehden tuleva päätoimittaja Eemeli Linna.

Viestilehtiin kuuluvan Koneviestin uudeksi päätoimittajaksi on valittu agronomi Eemeli Linna (44). Hän aloittaa tehtävässä syksyllä, kun nykyinen päätoimittaja Uolevi Oristo jää eläkkeelle.

Oristo ehtii hoitaa tehtävää 16 vuotta. Linnakin odottaa pitkää uraa, jotta voi viedä eteenpäin niitä asioita, jotka kokee tärkeäksi.

Nimitys julkaistiin perjantaina iltapäivällä.

Ennen nimitystä Linna on ollut runsaat seitsemän vuotta myyntipäällikkönä maatalouskonekauppaa käyvässä Agritekissä, jossa hän vastaa maataloustyökoneista. Koulutukseltaan Linna on agronomi ja MMM.

Koneviesti on tuttu Linnalle vuosien ajan. Uusi päätoimittaja aikoo ensimmäiseksi tutustua lehteen ja sen tekijöihin kunnolla. "Kentällä lehteen ja sen tekijöihin luotetaan, heitä pidetään kovina ammattilaisina."

Mitään isoja mullistuksia ei Linnan mielestä ole tarpeen tehdä eikä niitä ole hetimiten luvassa, mutta digitaalisuutta ei voida sivuuttaa. "Urakoitsijat ja viljelijät lukevat lehteä tauoilla ja nimenomaan mobiilisti kännykällä. Tähän pitää pystyä vastaamaan."

Viestilehdet ja Koneviesti ovat pitkään menneet vastavirtaan, mikä on tarjonnut lehdille vahvan aseman mediakentässä, Linna pohtii.

Koneviesti on tärkeä viljelijöiden, urakoitsijoiden ja metsäammattilaisten keskuudessa. He tarvitsevat riippumattoman tiedotusvälineen ja asioiden esiintuojan ja kyseenalaistajan.

"Tämä tehtävä vastaa omaa kutsumustani päästä kehittämään omalta osaltani maaseutua parempaan suuntaan."

Linna on kotoisin Sievistä, Pohjois-Pohjanmaalta, pieneltä maitotilalta. "Lehmistä luovuttiin yli 20 vuotta sitten, mutta tila on edelleen suvun hallussa, ja serkku viljelee sitä."

Koneviestiä ja Maaseudun Tulevaisuutta julkaisee Viestilehdet Oy.

Lue lisää

Kylvötyöt voi hoitaa myös mönkijällä – Koneviesti kokeili, miten se sujuu

Nosturimarkkinoilla kuhisee – Koneviesti: Keski-Euroopassa yleiset mininosturit ovat rantautuneet myös Suomeen

Oletko konetietäjä? Testaa tietosi Koneviestin visalla!

Koneviesti: Svante Engström seuraa karjansa elämää etänä 18 kilometrin päästä – Piparbyn tilan videovalvontajärjestelmä valvoo pihattoa jatkuvasti