MTK:n liittojen ja yhdistysten sekä mhy:n valtuustojen kevätkokoukset täydessä vauhdissa - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Maatalous

MTK:n liittojen ja yhdistysten sekä mhy:n valtuustojen kevätkokoukset täydessä vauhdissa

Koronaepidemian takia käyttöön otettu poikkeuslaki antoi mahdollisuuden siirtää sääntömääräisiä kokouksia. Tuottajaväki on kokoustanut ahkerasti verkossa.
Timo Aalto
MTK-Etelä-Pohjanmaa pitämässä vuoden takaista kevätkokoustaan.

Monet MTK:n liitot ja yhdistykset sekä metsänhoitoyhdistysten valtuustot ovat pitäneet kevätkokouksensa tai pitävät ne lähiaikoina, kertoo MTK:n edunvalvontajohtaja Perttu Pyykkönen. Heinäkuussa kokoustahti hidastuu mutta vilkastuu jälleen elokuussa.

Kokouksia on pidetty etänä ja osa kokoontumisrajoituksia noudattaen paikanpäällä. Joissain liitoissa on käytetty asiamiestä, Pyykkönen kertoo.

Koronarajoitusten alkaessa ihmisiä mietitytti erityisesti kokouksissa äänestäminen: miten se saadaan varmasti sujumaan ja äänet dokumentoitua.

Pyykkösen tiedossa ei ole, että äänestämiseen liittyen olisi ollut ongelmia. Joissain liitoissa on esimerkiksi ollut käytössä kaksi eri numeroa, johon tiedon omasta äänestään on voinut tekstiviestillä lähettää. Lisäksi eniten äänestyttävät asiat eli henkilövalinnat ovat syyskokouksen, ei kevätkokousten, asia.

Moni yhdistys ja muukin organisaatio joutui poikkeusolojen takia lukemaan sääntöjä entistä tarkemmin. Harvat säännöt sallivat kevätkokousten pitämisen etänä. Tänä keväänä tämä kuitenkin oli mahdollista poikkeuslain turvin.

Lisäksi MTK:ssa laadittiin yksityiskohtaiset ohjeet kokousten järjestämisestä, Pyykkönen huomauttaa. Erilaisten sähköisten yhteydenpitojärjestelmien, ennen muuta Teamsin, käyttäminen oli sekin tuttua jo ennen kokouskierrosta

Pyykkösen mielestä MTK on organisaationa kaiken kaikkiaan suoriutunut poikkeusoloissa hienosti ja osoittanut paitsi toimivuutensa myös tarpeellisuutensa.

Lue lisää

Suomessa todettu vuorokaudessa 22 uutta koronavirustartuntaa

Kreikka käynnistää lentoliikenteen lomasaarilleen ensimmäistä kertaa sitten koronapandemian puhkeamisen

Ruotsi päätyi perustamaan työryhmän arvioimaan maan kiisteltyjä koronatoimia

Saksa astuu tänään EU-puheenjohtajamaan saappaisiin – Loppuvuonna yritetään löytää ratkaisua EU:n suurissa rahaneuvotteluissa sekä sopua tulevasta suhteesta Britanniaan