Maatalous

Maatalouskonemessuja valmistellaan täyttä häkää marraskuuksi Helsinkiin – teemana on viljelijöiden tulot nousuun

Kesän maatalousnäyttelyt on pitkälti peruttu koronapandemian takia.
Kari Salonen
Helsingin MaatalousKonemessut järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018.

MaatalousKonemessujen ohjelman pääteemana on Maatalous- ja maaseutuyrittäjien tulot nousuun. Elinkeinoelämän muutoksista, tulevaisuuden mahdollisuuksista ja uusista tutkimuksista kertovat messuilla asiantuntijat.

Tänä vuonna messuilla luvataan olevan myös erityisen paljon viljelijöiden kokemuspohjaisia puheenvuoroja. MaatalousKonemessut järjestetään 5.–7. marraskuuta Messukeskuksessa Helsingissä.

Ohjelma jakautuu kolmeen aihekokonaisuuteen, jotka ovat peltoviljely, kotieläintuotanto ja bisnes. Jokaisessa aihealueessa näkyy talous- ja markkinointinäkökulma, uusien teknologioiden vaikutukset, ympäristöasiat ja turvallisuus, messujen tiedotteessa luvataan.

”Vastuullinen tuotanto ja viljely, eläinten terveys, elinkeinoelämän tukeminen, uudet liiketoimintamahdollisuudet, erilaiset energiaratkaisut, sadonmittaukset, täsmäviljely, riskien hallinta kemikaalittomassa maataloudessa, riskienhallinta kokonaisuutena ja markkina-asiat ovat aiheita, joista maatalousyrittäjien on tärkeätä tietää. Nämä kaikki ovat esillä ohjelmassamme yrittäjien onnistumisien kautta”, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Anttila ProAgria Keskusten Liitosta.

”Syksyllä kuullaan myös koronakriisin vaikutuksista maatalouteen ja siitä opituista asioista”, hän sanoo.

Messujen koko ohjelma julkaistaan syyskuussa.

Helsingin MaatalousKonemessut on Suomen suurin maatalousalan sisätapahtuma. Kun tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018, siellä vieraili 16 800 henkeä. Näytteilleasettajia oli yli 350. Tänä vuonna tapahtuma laajenee ja se järjestetään viidessä Messukeskuksen hallissa.

Messukeskus järjestää MaatalousKonemessut yhteistyökumppaneinaan AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus, ProAgria ja Turun Konekeskus.

Kesän maatalousnäyttelyt on pitkälti peruttu koronapandemian takia. Heinäkuun alkuun suunniteltu Farmari-maatalousnäyttely siirtyy koronavirusepidemian vuoksi vuoden 2022 heinäkuuhun. Pitopaikkana säilyy Mikkeli.

Tältä kesältä peruttiin myös Västankvarnin peltopäivät ja lopulta myös sen korvaajaksi kaavailtu virtuaalinen peltopäivä.

Konekilleri sen sijaan aiotaan järjestää lokakuussa Jyväskylässä ja järjestelyyn on saatu mukaan ulkomaisia vahvistuksia.

Lue myös:

Farmari-maatalousnäyttelyn järjestäjät tekivät ison ratkaisun – näyttely järjestetään vasta vuonna 2022

Västankvarnin peltopäivien tuuraajaksi hahmotellut virtuaalipäivät perutaan

Agritechnicaa järjestävä DLG tuli mukaan Konekilleri-näyttelyn järjestäjäksi

Maatalouskonemessuilla 17 000 kävijää – kiitosta sateli kävijöiltä ja näytteilleasettajilta

Lue lisää

Kesällä 2022 on kahdet maatalousmessut – Nivala päätti pitää omansa

Maailman suurimmat maatalouskoneiden messut siirtyvät koronan takia ensi vuoden kevääseen

Farmari-maatalousnäyttelyn järjestäjät tekivät ison ratkaisun – näyttely järjestetään vasta vuonna 2022

ProAgria keskittää näyttelyt yhteen yhtiöön ja panostaa konenäyttelyihin yhdessä Suomen Messujen kanssa