Maatalous

MMM:n Husu-Kallio kausityöntekijöiden koronatartunnoista: Tilanne on hallinnassa, tilat ovat toimineet oikein

Ministeriö ei aio rajoittaa ulkomaisten kausityöntekijöiden maahanpääsyä maatiloilla ilmenneiden tartuntojen vuoksi.
Jarkko Sirkiä
Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio on tyytyväinen ulkomaisia kausityöntekijöitä palkanneiden maatilojen toimintaan koronavirusepidemian aikana.

Yhdeksällä maatalouden kausityöntekijällä on todettu koronavirus Päijät-Hämeessä. Yksi sairastuneista oli maanantaina tehohoidossa, tiedottiPäijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä. Muut kahdeksan sairastunutta eivät ole sairaalahoidossa.

Maa- ja metsätalousministeriön (MMM) kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio kertoo MT:lle, että tilanne on hallinnassa ja maatiloilla koronan varalta tehdyt turvatoimet ovat purreet hyvin.

”Tiloilla on toimittu niin kuin on kuulunutkin toimia, eikä mitään isoa tartuntamäärää ole tullut. Ministeriön puolesta olen todella tyytyväinen”, Husu-Kallio tiivistää.

MMM ei aio rajata ulkomaisten kausityöntekijöiden maahanpääsyä uusilla rajoitteilla nyt ilmenneiden tartuntojen vuoksi. Husu-Kallio kertoo kuitenkin, että MMM toivoo maatilojen hankkivan työvoimaa mahdollisuuksien mukaan kotimaasta tai EU-alueelta.

Viime viikolle suunniteltu charter-lento Ukrainasta peruttiin vähäisen matkustajamäärän vuoksi. Husu-Kallion mukaan tästä voidaan päätellä, ettei maatiloilla enää juuri tarvita uusia ulkomaisia työntekijöitä tänä kesänä.

Koronatartunnoista ja yhden työntekijän tehohoitoon joutumisesta uutisoivat STT ja Etelä-Suomen Sanomat.

Tiistaihin mennessä ei ole kerrottu julkisuuteen, millä tai millaisilla maatiloilla tartunnan saaneet työskentelevät. Myöskään sairastuneiden kansallisuuksia ei ole kerrottu julkisuuteen.

Lue lisää:

Maatalouden kausityöntekijöillä yhdeksän koronatartuntaa Päijät-Hämeessä tällä viikolla

ESS: Yksi koronan saaneista maatilojen kausityöntekijöistä tehohoidossa Päijät-Hämeessä

Lue lisää

Kausityöläisiltä löydetty rajalla muutama positiivinen näyte, mutta ketään ei ole käännytetty – Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio: "Ei mikään yllätys"

Uusi takaisku kausityöntekijöitä tarvitseville: Ukraina kielsi kansalaistensa lähtemisen maasta – torstaina Suomeen saapunut lento jää ainoaksi

Koronavirus ryöpsähti kurkkutilalla Saksassa: Vartijat estävät liki 500 ihmisen poistumisen tilalta, tartuntoja jo 174

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 21