IL: Pohjoiskarjalainen viljelijä sai tuomion naapureidensa vainoamisesta – tukki teitä pyöröpaaleilla, sotki traktorin ja postilaatikoita ulosteella - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

IL: Pohjoiskarjalainen viljelijä sai tuomion naapureidensa vainoamisesta – tukki teitä pyöröpaaleilla, sotki traktorin ja postilaatikoita ulosteella

33-vuotias viljelijä oli myös soitellut naapureilleen häirikköpuheluita öisin ja purkanut naapurinsa kyntöauran ilman lupaa.
Markku Vuorikari
Häirikköviljelijä tukki naapureidensa teitä muun muassa pyöröpaaleilla. Kuvan paalit eivät liity tapaukseen.

Iltalehti uutisoi, että 33-vuotias pohjoiskarjalainen maanviljelijä on tuomittu puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen viidestä vainoamisesta.

Maatilan isäntä oli muun muassa estänyt naapureiden autoilua traktorillaan ja tukkinut heidän pihateitään pyöröpaalein sekä muiden suurten esineiden avulla.

Häiriköinyt isäntä oli purkanut käräjäoikeuden mukaan naapurinsa kyntöauran ja hävittänyt sen osat. Hän sotki myös naapurinsa traktorin ja postilaatikoita koiran ulosteella. Lisäksi hän hajotti postilaatikoita.

Mies soitteli naapureilleen satoja yöaikaisia puheluita, ja lähetteli alatyylisiä, häiritseviä viestejä.

Oikeudessa todeksi todetut rikokset tapahtuivat tammikuun 2014 ja tämän vuoden toukokuun välisenä aikana, kertoo Iltalehti.

Isäntä myönsi tekonsa käräjäoikeudessa, mutta hän kiisti käyttäneensä töhrimiseen ulostetta.

Oikeudessa kuultujen isännän vanhempien mukaan poika oli joutunut kyläläisten vitsien kohteeksi muun muassa siksi, että hän oli siirtänyt tilan luomuun.

Käräjäoikeuden mukaan tuomitulla ei ollut hyväksyttävää syytä tekoihinsa. Hän joutuu maksamaan naapureilleen yhteensä 7 700 euron kärsimyskorvaukset, naapureiden oikeudenkäyntikulut ja muita erinäisiä kuluja.

Lue lisää

Somehäirintä sai tilallisen asentamaan valvontakamerat ja nuoret ahdistumaan: "Osa oppilaista ei enää uskalla tunnustaa, että he ovat maatilalta"

Kaupat ja ravintolat haluaisivat eroon piinaavista häiriköistä hakemalla yrityskohtaisia lähestymiskieltoja

Työrauha turvattava

Yle: Rankkasateella jokeen huuhtoutunut sianlanta tappoi kaloja Huittisissa