Video: Viljelijät osoittivat mieltään lehmien ruokintarajoituksia vastaan Alankomaissa - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Video: Viljelijät osoittivat mieltään lehmien ruokintarajoituksia vastaan Alankomaissa

Viljelijät vastustivat tempauksessaan maan maatalousministerin suunnitelmaa rajoittaa lehmien valkuaisruokintaa.

Viljelijöitä ympäri Alankomaita kokoontui keskiviikkona Utrechtin provinssissa maan keskiosassa.

Viljelijät protestoivat, koska he ovat tyytymättömiä maan maatalousministerin suunnitelmaan, jonka mukaan lehmien valkuaisruokintaa pitäisi rajoittaa typpeä sisältävien ammoniumpäästöjen vähentämiseksi.

Alankomaalaiset viljelijät eivät ole valmiita vähentämään valkuaisen syöttämistä ja alankomaalainen tuottajajärjestö LTO Nederland on ollut raivoissaan ministerin ehdotuksesta.

Paikalle ennakoitiin ennen tapahtumaa ainakin tuhatta mielenosoittajaa. Lopulta paikalla oli noin 2 000 viljelijää.

Traktorimarssien yleisyyden vuoksi esimerkiksi Utrecht on kieltänyt traktoreilla ajamisen kaupungin liikenteessä ja julkisilla paikoilla.

Osa eilisistä mielenosoittajista saapui paikalle hitaasti autoillen protestoidakseen traktorikieltoa. Matelevista autoista aiheutui pahoja liikenneruuhkia. Kielloista huolimatta paikalla nähtiin myös traktoreita.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun alankomaalaiset viljelijät osoittavat mieltään viime aikoina. Traktorimarsseja on järjestetty muun maussa tämän vuoden helmikuussa Haagissa sekä viime joulu- ja lokakuussa ympäri maata.

Asiasta uutisoivat NL-times ja ACB-news.

Katso yltä saksalaisen Ruptly-mediasivuston julkaisema video mielenosoituksesta.

Lue lisää:

Yli 5 000 traktoria täytti Berliinin – viljelijöiden protestit maatalouspolitiikan kiristyksiä kohtaan kasvavat Saksassa

Hampurissa 4 000:n traktorin marssi – "Tuotamme ruokaa ihmisille ja silti meitä syyllistetään ympäristön pilaamisesta ja eläinten huonosta kohtelusta"

Traktorit tukkivat tiet Haagiin: Hollannissa tuhannet viljelijät osoittavat mieltään hallituksen suunnittelemia eläintuotantorajoituksia vastaan

Lue lisää

Liittovaltion joukot eivät poistu Portlandista ennekuin mielenosoitukset rauhoittuvat – Trump: "Ei ole meidän tehtävämme mennä tyhjentämään kaupungin katuja. Paikallisen poliisin pitäisi hoitaa se homma."

Alankomaissa koronatartuntoja kahdella uudella minkkitarhalla viikon sisään

Turkisliiton tutkimusjohtaja: Kaikkien minkkien lopettaminen koronan vuoksi Alankomaissa olisi poliittista peliä – "Siellä lopetetaan turkistarhaus muutenkin vuonna 2024"

Euroopan komissio hyväksyi Alankomaiden miljardituen lentoyhtiö KLM:lle